1 Mart 2016 Salı

ETKİNLİK MANTOM.

Sevgili arkadaşlar Melined bloğunun sahibesi tatlı Mevlüdeciğimin manto etkinliği için yeşil kaşe kumaştan biçtiğim kısa mantomu bitirdim.


Efendimmm kısa mantomuzun kalıbı Burda pratik dikiş 2015/02 4D nolu model. Daha önce pembe kısa kabanımda kullandığım ve sevdiğim bir kalıp bu. 


Kumaşımı Bakırköy cumartesi pazarından almıştım. Likralı kaşe bir kumaş. Mantomun ön parçalarına ve kol uçlarına tela yapıştırdım. Daha tok bir görünüm aldı.Yaka olarak evdeki yaka kalıbımı kullandım. Dikkatlice ölçtüm, kalıbı mantoya göre düzenledim. Doktorcum Sevda bloğunda aynı yakanın nasıl dikildiğini anlattığı için ben burada anlatmadım.  Cep olarak sadece cep kapağı kullandım. Eh sürekli çanta kullandığım için cebe çokta ihtiyacım olmuyor. (Bu kendini aklama politikası oluyor. Cebe çok ihtiyacım olmuyormuş, tembellik yaptım demiyorumda :)))


Astar olarak evde giymediğim bir trençkotum vardı. Astarı bağımsız olarak,  istendiği zaman takıp çıkarılabilen düğmeli bir astar olarak yapılmış. Görünce bayıldım. Dedim seni boş bırakmayıp bu mantoya iliştireyim. Hazır astar kullanmakta ne güzel bir şeymiş. mantomun ön patına hazır çıt çıt dikmeyi ve tembellikte Nirvanaya ulaşmayı istiyorum. Bu arada Mevlüdecim,  kabanıma altınlar dikicim demiştim. Ellisi bir arada olan kolyemi takarak sözümü tutmuş oldum cicim.



Yeşil rengi kahverengi ile kombinlemeyi seviyorum. Kahve deri mini eteğimide geçen sene ben dikmiştim.

                                

Bir etkinliğe daha katılmanın mutluluğuyla vermiş olduğum artist pozumdan sonra gidip pembe bluzuma geçeyim. Bu arada diyet yapıyor hergün yürüyüşe çıkıyor, ve çok su tüketiyorum. 22 Şubata başladım. Bakalım 1 ay sonra 22 Martta kilo vermiş olacakmıyım. Totem yaptım 1 ay tartılmak yok.


MUTLU HUZURLU SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUM. 





48 yorum:

  1. yine şahane olmuş diyorummm :)

    YanıtlaSil
  2. Yeşil çook açmış seni Fundaaa,çok güzel olmuşsun kısss,hele o artis duruşunu daha çok beğendimm,ellerine sağlıkkk...Hadi Funda destekliyorum seni,ben de etkileneyim sendennn zayıflayayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheheh Allam çok artisim yaaaa dimi hocam. Sağol benim güzel hocam. evet desteğe ihtiyacım var zor oluyor çünkü ama alışıcam inşallah.Çok öpüyorum.

      Sil
  3. Öncelikle senin totemini yerim hadi başarılar :) ve manto hımmmm missss misss acaip tarz olmuşun hem öyle ne yakışmış ne de güzell kombinlemişin ben bittim uğraşan ellerine gören gözlerine maşallah kuzucuğum ben Mevlüde den önce puan vereyim 100 üzerinden vallahi de 100 :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende açlıktan kendi totemimi yiycem yakında. Her zamanki gibi gibi yorumunla şımarttın beni can Ayselim. Kız seni çok seviyorum. güzel ruhunu yediğiminin kadını. Bak yine yiycem dedim. Sıyırdım ben valla :))))


      Sil
  4. Yerim senin havali pozlarini:) Cuk begendim, cuk cuk cuk. :))
    Altinlar kacmadi gozumden, dedim sozunun eri kadin!!!:)
    Ayy haspam cebe ihtiyac yokmus. Duydum da inanmadim, zira kendimden biliyorum. Cantalarima dunya kadar cep dikiyorum, telefonumla, arabamin anahtari surekli kabanimin cebinde:)
    Ben sabirsiz yine bitmemis hali ile yayinladim kabanini, ama bitmis resimleride ekledim hemen:) Ellerine saglik hayatim, guzel gunlerde kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana yemekten bahsetme kadın zaten açım üstüme gelme. :)) Şimdi önümdeki tableti yiycem bak.:)))) Evet çok sözümün eriyimdir cicim yaparım dersem yaparım. İnan hayatım bende bu sefer işin en kolayına gittim. Birşeyi keser kesmez dikersem ne ala. ama araya başka işler girince bir soğuyorum bitirene kadar akla karayı seçiyorum. Eeee söz verdik bikere dimi şekerim. Neyse bitti çok şükür.

      Sil
  5. amanıınn,kız çok havalı olmuş ya.Rengi,modeli,duruşu hepsi harika.Vitrinlik olmuş.Ellerine sağlık,kız bir de yakışmış,maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız teşekkür ederim doktorum. Ayy birde vitrinlik olmuş ha ayyy bana bundan sonra Fundarella diyorsunuz hiç anlamam. Nur Yerlitaş ta kimmiş. Çok pis havalandım bak.

      Sil
  6. yakıyorsun maaşallah Fundacım
    ellerin dert görmesin çok şık olmuşsun..
    http://benimisimdikis.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esmacım hoş geldin canım. Çok teşekkür ederim. Çok öpüyorum.

      Sil
  7. Önce instagramda gördüm şimdi geldim. yeşil mavi fuşyalar senin rengin demişmiydim :)))) renklerin enerjisini taşıyorsun ve çok yakıştırıyorsun fıstık. Güle güle kullan....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bikere fıstık sana derler tamammı. Ayrıca güzel yorumlarınızdan aldığım enerjinin depolanıp, kumaşlara saldırırken açığa çıkmış hali oluyor bu renkler canım. Sağol güzel kalpli arkadaşım benim.

      Sil
  8. Oyyy benim canım bu güzel yorumun için seni candan kucaklıyorum. Çok sağolasın.

    YanıtlaSil
  9. Şahane olmuş Funda Hanım,rengine ayrı bayıldım,ellerinize sağlık,güzel günlerde giyin inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Çok öpüyorum.

      Sil
  10. senin gibi emekli olmak istiyorum ben ya :)) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olursun hayatım. Zaman ve sabır gerekiyor. İnşallah hayırlısıyla olursun. :)))

      Sil
  11. Rengi harika. Modeli de öyle. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Çok şık çok. Renge bayıldım. Bu arada sizi haftanın blogu seçtim. İlgili yazım yarın 10:00 da yayında olacak. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa çok teşekkür ederim. Hem beğeniniz için hemde haftanın bloğu seçtiğiniz için. Çok onur duydum. Yarın ilk işim bloğunuza girmek olacak. Her zaman yaptığım gibi :)))

      Sil
    2. Funda Hanım blog yazım hazır. Sizi bekleyen soru var acilmis ;)

      Sil
    3. Nilgün hanımcım bloğunuza gecikme sebebimi yazdım. Bekleyen sorunun cevabınıda yazdım. ilginiz için çok teşekkür ederim. Çok öptüm.

      Sil
    4. Rica ederim. Blogumda sizi ağırlamaktan mutluluk duydum.

      Sil
  13. çok güzel bir yeşil, size de çok yakışmış. ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bende ilk gördüğümde çarpılmıştım kumaşa. Çok öpüyorum.

      Sil
  14. Merhaba funda hanım:) blogunuzu başka bir blogda önerilerden gördüm ve ziyaret ettim. Çok hoş bir blog ve takibe aldım sizi. Ben de sizi bloguma beklerim. Bu arada el beceriniz çok hoş. Ne güzel şeyler tasarlaışsınız ellernizesağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz sevgili adaşım. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok naziksiniz. Bende hemen bloğunuza geliyorum. Sevgilerimle.

      Sil
  15. merhaba funda hanım , nilgün hanımın blgunda geliyorum.
    ne kadar güzel bir manto dikmişsiniz. yani şaşırdım evde bu kadarının yapılabileceğini hayal edemendim bir an:) ellerinize sağlık . rengi çok güzel kombin çok güzel. güle güle mutlulukla kullanın.

    YanıtlaSil
  16. Harika olmuş ellerinize sağlık çok beğendim :)
    Takibe aldım sizi banada beklerim :)
    http://beyazmucizeler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  17. yeşili çok severim size de çok yakışmış iyi günlerde giyin.. bu arada haftanın blogundan geliyorum . bende beklerim. sevgiler...
    http://soslubadem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  18. oh oh maşallah, ne güzel yaa imreniyor insan hele ki becerikli değil ise :) Ellerinize sağlık! Nilgün hn. Haftanın bloğu olarak seçmiş hemen ziyarete geldim, bizlere de bekleriz ;) bu arada kahverengi yeşil muhteşem ikili, hoş seçim;)

    YanıtlaSil
  19. Merhaba, blogunuzu Nilgün hanım sayesinde keşfettim.
    Nuray'ın diktiği kabanı görmüştüm, sizinki de çok şık, harika bir yeşil seçmişsiniz. iyi günlerde giyin, sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Merhaba...
    Ne kadar yeteneklisiniz ve ne kadar güzel bir anlatımınız var. Nilgün Hanım haftanın bloğu seçmiş sizi, ben de ziyarete geldim. İyi ki gelmişim.
    Takipteyim, ilginizi çekerse ben de beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Çok sevindim elbetteki hemen geliyorum ve çok teşekkür ederim. Sevgilerimle.

      Sil
  21. maşallah maşallah elinize saplık. aramıza da hoşgeldiniiiz. görüşürüüz :)

    YanıtlaSil
  22. Ellerinize sağlık etkinliğiniz de her birinizin mantoları ayrı şık oldu sağlıkla giyin sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hatice hanımcım. Güzel dilekleriniz için çok sağolun.

      Sil
  23. çok güzel olmuş ellerinize sağlık iyi günlerde giyinin:)

    mim etkinliğinde mimlenmişsiniz :)oradan gördüm blogunuzu bol paylaşımlı yazılar diliyorum sevgiler :)

    YanıtlaSil
  24. Hoşgeldiniz Nilgün hanımcım. Beğeniniz ve güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  25. Çoook beğendim , rengi çok fena aklımı çeldi, seneye ben de istiyorum bu yeşilden:) ellerinize sağlık, güle güle giyin :))

    YanıtlaSil
  26. Teşekkür ederim. Bende tavsiye ediyorum. Bu renk herkes tarafından çok beğenildi. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  27. Muhteşemsin canım. Yeşil bu kadar mı yakışır... Mantoda her pratikliği kullanmışsın sonuç harika. Sen gerçekten canlı renklerin kadınısın. Ruhunu en iyi yansıtan renkler. Bu canlılığın hiç solmasın sağlıcakla mutlulukla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumların hiç bitmesin canım arkadaşım. Sağol varol. Çok öpüyorum.

      Sil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.