23 Mart 2015 Pazartesi

GÜMÜŞ BİYELİ SİYAH TRİKO BLUZUM

Selam Arkadaşlar. Dün yayınladığım kumaşlarımın arasından önce kendinden simli siyah trikoyu dikmeye karar verdim.




Modelim 2014/7 Burda dergisi 130 nolu retro model kalıbı. Bu kalıba tek kelimeyle aşık oldum diyebilirim. Temel beden kalıbı olarak kullanılacak nadide bir kalıp. Üzerinde oynamalar yapılarak  değişik bir çok model dikilebilir. Bende öyle yaptım. Kolları uzattım. Arkadaki ilik düğme kısmını iptal ettim. Göğüs üstünden ve kollara yatay kesikler attım.


Simli triko ve oldukça esnek olan bu kumaşla bugün bir epey boğuştum. Önce modeli biçerken evin dört bir yanına yayılan sim ve kumaş tozlarıyla uğraştım. Sonra zaten esnek olan kumaşı daha da çok esnetmemek için dikkatli diktim. Ütülerkende ılık ütüyle ütüledim. 20 tansiyonla dikişi bitirdim. :))



Modelin göğüs kısmına bir kesik attım ve gümüş renkli biye ile temizledim. Çünkü kumaşın içindeki simler gümüş rengi (fotoğrafta pek belli olmuyor :(  Sonra kollara birer kesik attım ve yine biye ile temizledim. Yakayı da aynı biyeyle temizleyince olay bitti. En son kesik kısımları belli aralıklarla elde dikişle tutturdum ki iç organlarımıza kadar ne var ne yok gözükmesin.




Birde kırmızı pantolonla kombin yapmak istedim.






            Burada da "Bakın ben diktim, dolabıma bir parça daha eklendi" bakışı ve havası ve artistliği var. Sanki gelinlik falan dikmişim. Bir hava bir hava. Bugünüde böyle noktaladık. Başka bir projeyle görüşmek üzere hoşçakalın.



24 yorum:

  1. Sen ne yaptttiiiiiiinnnn? Sahane otesi olmus, kalip bile kendi uzerinden yaratilan saheserden sonra kalipligidan utanmistir bence.
    Yaratici hatunsun vesselam. Kirmizyla kombinin coookkkk chic olmus. Guzel gunlerde kullan hayatim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy ayy ne yaptım ben? Ay ödüm patladı, dedim sonra gülme krizine girdim. Hele kalıbın kendinden utanması kopardı beni. Ne tatlı, sempatik, şakacı bir insansınız. Beğendiğiniz için çok teşekkür ederim. Sabaha kadar gülerim ben artık. Çooook öpüyorum.

      Sil
  2. Mevlüdeye katılıyorum,Funda coşmuşsun sen ,fark yaratmışsın..Cesurca diyorsun ya ,bir kesik attım,bir kesik de kola attım,,İşte bu...Kutluyorum seni kalıbı cesurca değiştirdiğin için :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hocam arada bir geliyorlar, gözüm hiç birşey görmüyor. Basıyorum makası. Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Şimdi anladım model ile kendi üzerinde durma farkını. Neden mi? Arkadaşlarım ve yeğenim bana modele giydirmek yerine dikdiklerini kendin giy senin üzerinde daha güzel duruyor, modelde vasat birşeymiş gibi duruyor dediler. Hakikaten şimdi anladım. Sizin üzerinizde daha güzel durmuş, bu ayrımı şimdi daha net yakaladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pozlarda bir gülümseme, bir duruş, takı, ayakkabı gibi detaylar sanki farklı bir hava katıyor. Bende kombinli olarak sunmayı seviyorum. Sevgilerimle.

      Sil
  4. Evet kırmızı kombin harika tatlım

    YanıtlaSil
  5. İşte ben bunu seviyorum. Ana beden kullanıp hayal gücü ile böyle harika işler çıkarmak. Hayran kaldım canım. Konbinlerin de çok güzel. Güle güle güzel günlerde kullan sevgili Fundacığım. Bence blog ismini Funda Tasarım Atölyesi diye değiştirebilirsin. Harikasın....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnem hanım yine özlettiniz kendinizi, hoş geldiniz. Beğendiğiniz için, güzel dilekleriniz için ve özellikle bloğumun yeni ismi için teşekkür ediyorum. Sevgilerimle.

      Sil
  6. İç organların görünmesi kısmında koptum ben sonra okuduklarımdan hiç birşey anlamadım :)) Bluz çok şık olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Hahaha hep böyle güzel kopmalar yaşayalım inşallah. Çok teşekkür ederim, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Hahaha hep böyle güzel kopmalar yaşayalım inşallah. Çok teşekkür ederim, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. Tasarımlarda sınır yok! Tebrikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız,güzel tarafıda bu zaten ne yaparsanız sizin modanız oluyor.

      Sil
  10. uğraştırmış ama çok havalı olmuş kesinlikle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz uğraştırdı, teşekkür ederim.

      Sil
    2. Evet biraz uğraştırdı, teşekkür ederim.

      Sil
  11. Ayy canım yaa çok güzel bi tasarım olmuş ve artistlenmeklede çok çok haklısın :) Zaten insan kendi diktiğinin içinde gelin edasında olur bööylee bi gezinir evin içinde aynalara bakar durur :) Güle güle giy..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarla iyice havalandım zaten. Küçük dağları ben yaratmışım gibiyim. Her diktiğim parçada bunu yaşıyorum. Aslında işin şakası bir tarafa gerçekten dikmek giymek ve beğenilmek paha biçilmez. Herkes bunu yapmalı. Sevgilerimle.

      Sil
  12. Elinize sağlık funda hanım facebooktaki grupta gece gördüm fakat yorum yazamamıştım, harika olmuş , güle güle kullanın. :)

    YanıtlaSil
  13. O kesikler, biyeler yapıldıktan sonra, garibim kalıp saklanacak yer arıyordur kendine."Ben nere, bu süper ötesi model nere!! " diyordur.
    Yaratıcılıkta sınır tanımıyorsunuz, canı gönülden tebrikler ! Ama... modellik konusundaki hakkınızı da göz ardı etmeyelim, sunum nefis!
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Aman efendim teveccühünüz,çok teşekkür ederim. Çok naziksiniz. Korkarım egom tavan yapacak bu güzel yorumlarla. Sevgilerimle, çok öpüyorum.

    YanıtlaSil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.