8 Temmuz 2015 Çarşamba

ŞİFON ETEĞİM

Merhaba dostlar. Bugün yayınlamak istediğim eteğim şifon. Lacivert aslında hiç tercih ettiğim bir renk değildir. Ama nedense bu kumaşı gördüğümde kırmızıyla uyumu gözümün önünde canlandı ve tereddütsüz aldım. Artık benimde dolabımda, hiç değilse içinde lacivert deseni olan bir parça olmalıydı.



Şifon kumaşlara kloş, 6 parça yada 8 parça modelleri çok yakıştırıyorum. Tam daire kloş etekler benim tipime pek yakışmıyor. Bende yarım kloş yada evaze olarak biçiyorum kumaşlarımı. Bu kumaşa 6 parça etek kalıbını uyguladım. Aslında etek ucu muntazam ama yamuk durunca etek ucuda yamuk çıkmış. Çünkü resimden sonra özellikle baktım sorun yok. Demekki düzgün duracaz. :))


Bu sefer bir farklılık olsun dedim ve etek kalıbımı kendim çıkarttım. Gayet basit. Aşağıda çizimini yaptığım etek kalıbını anlatım sıramı takip ederek sizde çıkarabilirsiniz.


1- Bel, kalça, kalça düşüklüğü( bel ile kalçanın en yüksek noktası arasındaki ölçü.) ve etek boyunuzu belirleyin.
2- 6 parçalı eteklerde aldığınız bel ve kalça ölçülerini 6 ya bölmeniz gerekir. Yani çıkaracağınız kalıp bir eteğin altı parçasından bir tanesini oluşturacak. Buna göre yukarıda yaptığım hesaptan yola çıkarak kendi belirlediğiniz ölçülerinizi 6 ya bölün.
3- Kalıp kağıdının tam ortasından  dik bir çizgi çizin. 
4- Bu çizgi üzerinde sırayla bel, kalça düşüklüğü, Kalça düşüklüğü genelde 20 cm dir.)ve etek boyu hatlarını yukarıda aşağıya sırayla belirleyin ve bu noktalardan yatay çizgiler çizin.
5- Önce bel hattı üzerinde işaretleme yapacağız. Belimizi 6 ya bölmüştük. Sonuç 15 cm. Bu 15 cm yi çizdiğimiz dik hat üzerinde 2 ye bölerek dağıtmamız gerekir ki toplam 15 cm olsun. Sağa ve sola 7,5 cm olarak belirliyoruz.
6- Aynı işlemi kalça ölçüsü içinde yapıyoruz. Kalça ölçüsünü 1/6 sı yukarıda 20cm. Yine sağlı sollu iki tarafa dağıtıyoruz.
7- Etek boyu olan 95 cm. uzunluğu işaretledikten sonra, bir parçanın etek ucu genişliğini ne kadar istiyorsak ona göre çizmeliyiz. Biz şeklimizde 40 cm etek ucu genişliği istemişiz. Bu ölçüyü de 20cm olarak sağ ve sol tarafa işaretliyoruz.
8- En son olarak bel, kalça ve etek boyu olarak belirlediğimiz noktaları birleştiriyoruz. İşte 6 parçalı etek kalıbımızın 1 parçasını hazırlamış olduk. Geriye bu kalıbı kumaş üzerine yerleştirip 6 tane kesmek ve dikmek kalıyor.
Umarım açık olarak ifade edebilmişimdir. Burda dergilerine bu kalıbı bulamayanlar bu basit çizimle kalıba sahip olabilirler.


Son pozumuzda TV. ünitesi üzerine oturarak poz verme. Yine uçuk kızımın fikri :)))


                                                              SEVGİLERİMLE....

30 yorum:

  1. renk, desen, model ve en önemlisi giyen.. hepsi şahane..
    ellerinize sağlık yeni dikişlerinizi merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerimecim sen daha şahanesin gülüm. Teşekkür ederim. Sevgilerimle..

      Sil
  2. Son poza bayıldım zaten ben :) bileklik de gözümden kaçmadı ve çok hoş...Kalıp çıkarma ve anlatma işin de çok güzel,ellerine sağlık..Ben de bitirdim,sadece fotoğraflamak kaldı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam böyle bileklikleri otantik takıları çok seviyorum. Yaz kış takılabiliyor. Süpersiniz fotoğrafları bekliyorum. Sevgilerimle.

      Sil
  3. çok güzel olmuş yakışmışta ellerinize sağlık :) en çok üşendiğim şey kalıp çıkartmak siz birde anlatmışsınız yahu ne kadar güzel:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kalıp çıkarmayı çok seviyorum diyemem ama malesef kalıpsız da bir şey dikemiyorum. Umarım anlatımım faydalı olur. Çok öpüyorum. Sevgilerimle.

      Sil
  4. ellerinize sağlık kalıbı vermeniz de çok iyi olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım işinize yarar.

      Sil
  5. Çok şık olmuş ellerinize sağlık kalıp bilgilerini de verdiğiniz için ayrıca teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum, ve rica ederim. Yararlı olabildimse ne mutlu bana.

      Sil
  6. Tam yazlık, şifon, uçuş uçuş olmuş, desen de çok güzel. Ellerinize sağlık !
    Ama mankenin de hakkını teslim etmek lazım, eteği güzel gösteren biraz da o :))
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şifonun dikişi biraz zor oluyor. Daha çok özen istiyor. Ama eteğe verdiği dökümüde hiçbir kumaşta yakalayamıyorum. Bu arada güzel iltifatınız için teşekkür ederim. Çok tatlısınız. Sevgilerimle.

      Sil
  7. Eteğin desenine resmen bittim. Bu arada benim etkinlik eteğim de neredeyse bitmek üzere. Bitince size mail atarım. Daha sonra siz yayınladıktan sonra bende yayınlarım.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim canım. Oh eteklerini bitiren bitirene maşallahhhh. Mailini bekliyorum Sevgiler. Bıcırığı benim için gül gibi kokla. Büyüğünü mıncıklayabilirsin. :)))

    YanıtlaSil
  9. Sifonu rahat kesmek icin nisastali suyla yikayin diyordu intenette. Ben yaptim, Bol kahkahali bir post konusu oldu:) O yuzden sadece kiskanarak bakiyorum senin sifonlara:)) Yalniz kumasin deseni ve renkleri sahane, bayildim resmen. Eee anlatimda super, hadi dikelim artik dimi? Birinci etek bitti, ikincisi insallah yarin bitecek, 3. icin cumayi bekliyorum gecen hafta kumasi begendim ama almadim, simdide pisman oldum:) Costum costum:)) Ama hepsi basit etekler haa, oyle afilli birsey bekleme yani:))

    YanıtlaSil
  10. Mevlüdecim teğelleyince, yok olmaz daralırım dersen bol bol iğneleyince dikiliyor bacım. Bir dene bakalım. Bende hep çekinmişimdir şifondan ama seviyorum artık, dökümü güzel oluyor. Bravo cicim bu etkinlikte etek yağacak bloğuma süper. Canın nasıl model isterse onu dik, zorlama yok. Hadi bitirde at maili bekliyorum. İyi coşmalar.

    YanıtlaSil
  11. ooo ben 1tane etek dikene kadar siz maşallah çeşit çeşit modelleri sunuyorsunuz helal diyorum ...etek süper görünüyor giyende süper sevgilerimi bıraktım blogcanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahuru beklerken çıkıyor bunlar ortaya. Ramazan bu hususta da bereketli oluyor galiba. Güzel yioumun için teşekkür ederim, bıraktığın sevgileri de aldım.

      Sil
  12. etek yine çok şık, güzel günlerde giyin. kalıp bilgisi de süper oldu, çok işime yarayacak :))

    YanıtlaSil
  13. Süper, kalıbın işinize yarayacak olmasına çok sevindim. Teşekkür ediyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Süper, kalıbın işinize yarayacak olmasına çok sevindim. Teşekkür ediyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel bir anlatım. Döktürmüşsünüz yine. Su gibi olmuşsunuz maşallah. Maxi etekler sıralanıyor. Bayıldım çok yakışmış. Gerçekten ben de lacivert sevmem ama aralarda olması ve kırmızı ile kombini harika olmuş. Şifon hastasıyım bi de zaten....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy çok teşekkür ederim. Su gibi benzetmesi inanılmaz iyi geldi bana. Ne kadar güzel bir yorum. Şifon benimde favorilerim arasında. Çok öpüuorum.

      Sil
  16. Ben de bunun midi boyunu yapmak istiyorum :) bu arada

    YanıtlaSil
  17. Evet tavsiye ediyorum. Çok rahat bir model. Sizede eminim çok yakışır. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık güle güle giyinin çok da yakışmış...

    YanıtlaSil
  19. Tülin hanımcığım hoş geldiniz. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  20. çok güzel bir blog takipteyim bende beklerim.
    sevgiler...
    cileklireccel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  21. Çok teşekkür ederim. Hoşgeldiniz. Bende geliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Çok teşekkür ederim. Hoşgeldiniz. Bende geliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.