25 Haziran 2015 Perşembe

KOCACIĞIMA GÖMLEK DİKTİM. :)))

Bugün farklı bir yayınla karşınızdayım arkadaşlar. Dün bizim semt pazarımız vardı. Deepfreeze' e kış için bezelye koymak istiyordum. Birçok tezgahta "artık son tarla" "bezelye bitiyor elveda" gibi etiketler görünce hemen almak zorunda hissettim kendimi. 4 kişilik bir aile olunca, bezelyeyide hepimiz sevince, kabuklarını çıkardıktan sonra geriye kalan az olunca, biraz abarttım galiba gittim 20 kg. bezelye aldım. E bunu tek başıma halledemem tabi oğlum, kızım, kocam, ben, oğlumun arkadaşı hep beraber oturduk bezelye ayıkladık. Kısa sürede bitirdik. Ödül olarak kadayıf ve dondurma ikram ettim. Ama kocacım "Bu kadar uğraştım, insan bir gömlek diker ne zamandır istiyorum, oralı bile olmuyorsun" deyince ayyyyy yıkıldım, içim acıdı. Derhal kalktım, Burda dergi denizime bir daldım. Aramalarım sonunda 2013 Nisan ayı 137 nolu Erkek gömleği kalıbına karar verdim.

 Bu kalıpta aslında hakim yaka, cep gibi ayrıntılar vardı. Onları yapmadım. Eşimde zaten sade bir model olsun dedi.


Yalnız kalıbın beden kısmını bir hayli büyük yamışlar. Aldığım ölçülerle karşılaştırıp, kalıpta oynama yaptım. Yaka açıklığını az buldum, 2 cm kadar açtım. Kol boyu çok uzundu, kısalttım, beden aşırı genişti daralttım. Kalıptan emin olunca vurdum makası şile bezi beyaz kumaşa. Erkek gömleklerinde şile bezi ve keten bence daha güzel oluyor. hem ter çekiyor, hemde spor duruyor.


Arkada pili benzeri kırmalar vardı, arka ortaya baktırararak diktim. 


Tabiki havamı atmam lazım, yakayı hazır koton biyeyle döndükten sonra, isim etiketimide diktim.


Yakanın önünde daha spor görünmesi adına yırtmaç açıklığı bıraktım, zaten eşim yıllarca bankada önden düğmeli, yakalı gömlek giyip, kravat taktığı için adam bıktı artık. 2 saatte kalıp çıkarıp biçip diktim bu kolay ama güzel modeli. Sonuç mu? Eşim çok beğendi, Turkuvaz, yeşil, sarı renklerini de   istedi. Şimdide oğlum başladı söylenmeye "Babama diktin benim başım kel mi? " diye. Benim verdiğim cevap " Hayır kel değilsin annecim ama sizin kaprisleriniz sayesinde yakında ben kel kalıcam." İşin şakası bir yana diktiğiniz şeylerin beğenilmesi, hatta bana niye dikmiyorsun kaprisleri çok güzel. İyiki dikiş dikiyorum. Bu sayede insanları mutlu ediyorum. Tavsiye ediyorum sizlerde dikin kocalarınıza acayip fiyakanız oluyor. Bembeyaz saçlı, havalı  bir nine olunca da yine dikiş dikmek, yine bloğumda yayın yapmak istiyorum. İNŞALLAHHHH


SEVGİLERİMLE...

18 yorum:

  1. Aaaaa ama once ben dikecektim kocama yaa.:)))
    Iyi kiz seninki begenmis, giymis birde poz vermis. Benimki olsa bir araba laf soyler, zorla giydirsem bile hayattaa poz vermez. Cok guzel olmus gomlek, kocacigin gule gule giysin. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç kaldın cicim. Öyle beğenmemek, giymemek, yada bana poz vermemek gibi bir itirazı olamaz. Hemen anında küserim, bir dahada barışmam. Hele bir araba dolusu laf söyliycek. Caarrt diye yırtarım azını valla. İşin şakası tabi ricamı kırmadı sağ olsun. Beğenin için teşekkürler gülüm, sende dik bakalım belki bir şey demez adamcağız.Nede olsa bunların saati saatine uymuyor. :)))

      Sil
    2. Valla cok pis gaza geldim, gittim kalibi cikardim:) ( yoksa kiskanciyim kizzz:))
      Bende cahil cesareti var, ilk defa gomlek dikecegim ve sectigim model cepli, patli, kol yirtmacli falan. Yayin yapmazsam anlaki heba oldu emeklerim, sakin sorma ozaman:)))) Bizimkinin isi geregi sosyal medyada fotograf yayinlamasi yasak o yuzden zor biraz:(( Ama laf edecek onu biliyorum cunku dikisten cok iyi anliyor ve mukemmelliyetcidir kendileri:))

      Sil
    3. Yahu şekerim neden o kadar zor model seçersinki. İlk denemede şöyle benimki gibi kolay bir şey yap gitsin. Madem dikişten anlıyor madem mükemmelliyetçi zorlamasana kendini. Ayyy valla bana heyecan bastı şimdi. Hadi kolay gelsin. İnşallah herşey yolunda gider canikom.

      Sil
  2. Güle güle giysin beyefendi, ellerine sağlık Funda Hanımcığım. Klas olmuş, ne diyeyim. Ben kalıpta fazla oynama çıktığında soğuyorum, iyi ısrarla dikmişsin bari. Ve dediğin gibi, ak saçlı ihtiyarlar oluncaya kadar (hatta o zamanlar da) Allah hepimizin yuvasından huzuru, mutluluğu eksik etmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nurten hanımcım. Vallahi banada gelenler geliveriyor kalıpla uğraşırken ama bir kere söz vermiş bulunduk. Neyseki çok yormadı. Bu güzel dileklere candan bir AMİNNNNN diyorum ve de çümlemize diyorum.Çok öpüyorum.

      Sil
  3. Ellerine sağlık,enişteye de selam olsun.Valla bir de giyip poz vermiş helal olsun.Ne tesadüf,ben de bu gün 15 kg aldım bezelye.Bu sayfalarda yazışan bizler,ne kadar da birbirimize benziyoruz.Sen ayıklamanı anlatırken ben burada mutlu oldum.Afiyetle yiyin inşallah.

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Sevda hanımcığım. Aynı jenerasyondanız her halde ondan benzerliklerimiz. Şimdi taze fasülye,bamya, enginar, patlıcan ve barbunya da koymak lazım. Yorucu iş ama kışın süper oluyor. Sizlerde afiyetle yiyin inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Tamamdır Funda Hanımcım burası son nokta bunu da yaptıysanız ne diyeyim artık size ben :)) Ellerinize sağlık harika görünüyor. Bu arada ben de benimkine iki kapri bir gömlek diktim ama sadece birer kez giydi umarım sizinki sırtından çıkartmaz :)))

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim Aycan hanımcım. Aslında erkek kıyafetlerinin farklı dikiş teknikleri var ama kim uğraşacak. Böylede fena olmadı. Sizinde ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş. Modeli sade seçmekle çok iyi etmişsiniz. Ben bir pantolon diktim eşime, o kadar teferruatlı ki kendime 10 tane dikerdim o uğraşmaya. Dikişi de modeli de çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Bencede sade olunca çabuk bitti. Ramazanda daha teferruatlısı zor olurdu. Biraz daha erkek giyiminde ustalaşalım ayrıntıyada gireriz evelallah. :)) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık supersinizz. Eşiniz ne sevinmiştir ama :-)))
    Burda dergisinde ben hiç erkek modellerine rastlamadm hele bu son bir senedir hiccc yok :-(
    insss bende güzel gomlekler dikerim kocacimaa :-)

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim. Gerçekten eşimde çok beğendi. Hatta başka renklerinde siparişini verdi. Kalıp bilgilerini paylaştım. İnşallah bulursunuz. Olmadı beyefendinin giymediği bir gömleği sökerek kalıp olarak kullanabilirsiniz. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten modeli çok güzel ayrıca dikimi de çok başarılı ellerinize sağlık Sevgili Funda Çağlayan, sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Teşeküúr ederim Gamze hanımcığım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Sizin diktiklerinize bakıp iç geçirmeyi bir kenara bıraktım ve uzun süre bekleyen uzun kumaş yeleğimi diktim, kenarlarına biye geçirdim,fena olmadı sanki.Etek ve pantolon beline biye geçirme fikrinizi çok beğendim,sağolun.Gömleği de bir önceki yayındaki eteğinizi de çok beğendim,güle güle kullanın... AYŞE

    YanıtlaSil
  14. Ayşe hanımcım yeleğinizi bitirmenize sebep olduğuma çok sevindim. Güzel yorumunuz için ayrıca teşekkür edrim. Bol dikişli günler diliyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.