12 Mart 2016 Cumartesi

ETKİNLİK BLUZUM

Merhabalar sevgili arkadaşlarım. Ne etkinliği dediğinizi duyar gibiyim. İnstagramda düzenlediğim bluz etkinliğimden bahsediyorum. Takip eden arkadaşlar bilirler 15 Martta etkinlik süremiz bitiyor ve katılan arkadaşlarımızın bluzlarını sayfamda yayınlıycam. Bakalım ben nasıl bir bluz dikmişim.




Bluzum için  Burda dergisi 2015/11 109 A kalıbını kullandım. Kollarındaki bağcıklar ve yakasındaki hafif büzgü hoşuma gitmişti. 




Kumaşımı pazardan 2 TL.ye aldım. Hemde harika bir bluzluk krep. Çabuk buruşmasını sorun etmezsek tiril tiril bir kumaş. Eh rengarenk bir kadın olduğum için hemen yapıştım kumaşa. 



Oldukça geniş hazırlanmış bir kalıp olduğu için bir beden küçüğünü çıkarmanızı tavsiye ederim. Ben yandaki yırtmaç açıklığını kullanmadım. Taytlarlada rahat kullanabilmek için boyunu uzun tuttum. Yakayı kendi kumaşından hazırladığım biye ile döndüm. Aslında yakası önden açık ve bir ilik bir düğmeyle kapanan bir yaka. Ama ben yaka yırtmacını açık bırakıp yakanın iki ucunu birleştirip biyeyi geçtim. Öpücük yakamsı bir görüntü elde ettim.




İnstagramda Ayselcim bana koldaki bağcıkların nasıl yapılacağını sormuştu. Öncelikle şunu belirteyim. Dergide aynı kol kalıbı üzerinde hem truvakar kol hemde uzun kol olarak gösterilmiş. Hangi kolu isterseniz çıkarın diye. Kol uçlarındaki bağcıklara 1 cm. pay verip çok ince kıvırarak makine çektim ben. Aslında benim makinemin kıvırma ayağı var ama küçük bir mesafe olduğu için hemen kıvırıp makine çektim. Ayak değiştirmedim. Şimdi Ayselciğimin düzenlediği ceket etkinliği için kolları sıvadım. Saks mavi bir ceket biçtim.  Şu anda gözlüğüme yeni camlar takılacağı için beklemedeyim. Yakın gözlük kullanıyorum ve yine ilerlemiş. Ahhh ahhh yaşlılık zor dostlar.




MUTLU,  HUZURLU, SAĞLIKLI BİR HAFTA SONU DİLİYORUM.

27 yorum:

  1. Harika olmuş rengi çok güzel Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Çok öpüyorum.

      Sil
  2. Yinr çok hoş bir iş çıkarmışsın:)) mim etkinliğinde seni mimlemiştim fundacım belki görmek istersin:)) http://dunyaevirenkleri.blogspot.com.tr/2016/03/mim-blog-yazarlar-ne-dusunuyor-sohbet.html?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın canım. Evet baktım hemen cevaplıycam, çok öptüm.

      Sil
  3. En son cümlenden başlıyorum efendim sen yaşlımısın ki fıstık gibisin maşallah hele de o saçlara örgü yapmışın çok da severim tam bir liseli kız olmuşun hayranım valla sana maşallah hemde kocamannn maşallah .Bluzuna gelince bittim harbiden sen kesinlikle çanlı renkler kadınısın çok yakışıyor be gülüm ne de güzel bir modelmiş inş. bana da dikmek nasip olur kol detayını da unutmayıp not düştüğün için allah razı olsun kokulu kokulu öpücükler sana huzurla mutlulukla giyesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicim şımartıyorsun bak beni. Ne kadar pozitif, moral deposu bir kadınsın sen yahu. Sağolasın hayatım. Modeli dik valla hem kolay hemde güzel bir model. Aaa şekerim soru soracakta ben cevaplamıycam mümkünmü? Her zaman yetebildiğim ölçüde. Bende çok öpüyorum canım.

      Sil
  4. Canın sağolsun Servercim bizde etkinlik bitmez. Yine yaparız. Beğenin için sağolasın canım.

    YanıtlaSil
  5. Bu renk konusunda senden ders alacagim:) Seni gordukce cosup gidiyorum kumasciya, canli canli renkleri aliyorum elime, sonra amaaannnn ben bunlari nerede nasil giyecegim deyip, birakip gidip siyaha sap oluyorum yine:))
    Rengi cok sahaneymis kumasinin ama dikisinle, modelinle, yaramaz liseli pozunla goldede birakmissin rengi. Ellerine saglik, cok yorma gozlerini, daha uzun yillar bizimlesin cunku. Cok opuyorum, becerikli arkadasim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatım uzmanlık sorunu yanıtlıyorum. Şimdi kumaşcıya gideceksin, en canlı renkleri seçeceksin. hepsinden birer ikişer metre kestireceksin. Ama "bu bana yakışırmı ayy çokmu canlı renk aman elalem ne der" gibi cümleleri kafandan atacaksın. Ben giyerim arkadaş, beğenmeyen oğluna almasın diyeceksin. 3 gün sonra ölüp gidicez canım ne isterse onu giyerim diyeceksin. anladınmı cicim. Ayrıca güzel yorumun için teşekkür ederim. Gözlerimi çoktan yordum bile hayatım yaaa. Allah devasız dert vermesin ne diyelim. Çok öptüm canım.

      Sil
  6. Rengi muhteşem, modele de bayıldım. Harika olmuş. Okuduğum tüm yazılarınızda aynı dinlendirici dili buluyorum. Anlatımınız çok güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok naziksiniz. Sevgilerimle.

      Sil
  7. çok zarif olmuş detayları ben de sevdim. resimleri nereye göndereceğiz canım ben şaşırdım onca etkinliğe katılınça :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok sağolasın. Fotoğrafları instagramda bana DM den göndereceksiniz. Valla haklısın her yerde bir etkinlik, hepsinede katılmak istiyor insan. :))))

      Sil
  8. Allahım bluz bitmiş cekete geçmişsin yaaaa ben daha yeni başlayacağım :((( Ama ben torpilliydim dimi mart sonuna kadar ;)) Çokkk yakışmış ellerinize sağlık bu modeli aklıma yazdım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hayatım sen torpillisin. Zaten yine ortalık karıştı. Ankara bizi çok üzdü. Bende biraz vakit geçsin öyle yayınlarım artık. Çok sağol canım.

      Sil
  9. ooo süper olmuş çok da rahat kullanışlı bir model sağlıkla giy canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım, evet çok rahat bir model.

      Sil
  10. Oh oh,renk,model,dikiş harika.Mankenimiz müthiş,pek yakışmış,tam atom olmuşsun.Saçına da bayıldım,en sevdiğim şey saç örgüsü,yazın ben de hep örerim,kardeşim de dalga geçer benle Heidi diye.İnstagramım yok ya,takip edemiyorum ama sen orada da boş durmuyorsun okuyorum hep bloglarda.Yakın meselesini hiç karıştırma,hihihih

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha Doktorcum bendende ne manken olur ha. Karnımı içime çekecem biraz daha ince görünecem diye nefessiz kaldım. Oğlumda doğru pozu bulacam anne derken ay morardım nefessizlikten. Bende örgüye, topuza bayılıyorum. Kız heidini saçları kısa değilmiydi. O şeker kız kendi olmasın. :)))) İnstagramda boş durmuyorum evet oralarıda karıştırıyorum, millete rahat vermiyorum valla. Yakın meselesi kendini zorla karıştırtıyor valla kör bakıyorum. Çok öptüm şekerim.

      Sil
  11. etkinlikten yeni haberim oldu benim de :) yalnız yine süper olmuş emeğine sağlık diyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu etkinlik instagramda düzenlediğim etkinlik Gözdecim. Daha zaman var. Katılırsan sevinirim. beğenin için çok teşekkür ederim canım.

      Sil
  12. Fundacım bluzunun rengine modeline bayıldımmm,
    çok yakışmış güle güle giyin canım
    http://benimisimdikis.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esmacım sağol canım. Çok öpüyorum. Sevgiler.

      Sil
  13. Yaa nasıl gaza geldim, ne güzel habire dikiyosunuz. Milyon tane dikiş projesi var kafamda.. Çok da istiyorum. Ama tembellik mii zaman bulamama mi bilemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada sırada bende öyle takılıp kalıyorum. Ama kendimi zorlayıp dikişe oturunca gerisi geliyor. Tavsiye ederim biran önce başlayın sonra niye daha önce başlamadın dersiniz. Sevgiler.

      Sil
  14. Martın sonuna kadar ertelendiğini biliyorum. Yetiştireceğim İnşaAllah. Yalnız seninki gerçekten rengi modeli taşıyanı muhteşem. Bluzlerin kraliçesi harikasın. güle güle giy çok çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyi oldu Şebnemcim. Rahat rahat yetiştirir millet. Güzel yorumun için çok sağol canımın içi.

      Sil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.