12 Ocak 2016 Salı

PEMBE KABANIM VE DİĞER ÇALIŞMALARIM.

Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım. Geçen haftam oldukça koşturmaca içinde geçti. Misafir ağırlama, akraba ziyaretleri hep geçtiğimiz haftaya denk geldi. O yüzden diktiğim kabanımın ve diğer çalışmalarımın yayınını yapamadım. Bakalım neler yapmışız.


Eveeeet bir pempe kaban diktim. İnstagramdan takip eden arkadaşlarda bilirler, (Bu arada ekranın sağ üst köşesindeki instagram butonunu tıklayarak diğer paylaşımlarımı görebilirsiniz.)  Orada  kaban dikme etkinliği yaptım. Herkes bu modeli kendi istediği şekilde yorumlayacaktı. 1 ay süre belirlemiştim. Pazartesi süre doluyor. Bu kaban etkinliğini burada da yapsak ne güzel olur. Mevlüdeeee Sevdanın etkinliğinden sonra sende kaban etkinliği yap hadi.


Kalıbımız , son çıkan Burda Pratik Dikiş dergisinin kapağındaki model. Kalıbı güzel bir kalıp. Bana omuzları biraz geniş geldiği için kendi ölçüme göre küçülttüm. Birde kol ağzı biraz dar geldi, genişlettim. Normal kaban boyundan biraz daha kısa yaptım. Ceketimsi bir havası oldu. 


Burada boynuma bir masa örtüsü büyüklüğündeki şalımı sardım. Tesadüfen  içinde kabanımın renginden şekiller var, iyi bir aksesuar oldu.



Kabanımın kumaşı kaşe. İç astarımda evde vardı. Yazlık güzel bir viskon kumaş. Renklerin uygun olduğunu görünce astar yapmaya karar verdim.



Bu fotoğrafıda ayna karşısında kendim çektim. Havama bir bakarmısınız peeeeeh.



Bu güzel pazenciklerim Bursa.kumaştan gelen pazenler. Sevgili doktorcum Sevdanın sayesinde güzel bir indirimle aldık. 1 sene boyunca bu güzel indirimlerden yararlanabilecez. Sevdanın bloğunu bir inceleyin ve ayrıntıları okuyun derim. Pazenlerimi güzelce yıkadım, ütüledim. Çeken bir kumaş olduğu için buna dikkat etmek zorundayız. Şimdi model araştırıyorum.


Kırlentlerimi de 2 aydır falan arada akşamları oturduğum yerde örüyordum. Onlarıda  misafirlerim gelmeden bitirdim. 


Yine evde parça kumaşlarım vardı. Ördüğüm kırlentlere yakın olan renklerden ayrıca yastıklar diktim, İçlerine ayrıca mitil diktim, elyafla doldurdum. Bir dantel, bir kumaş olarak yerleştirdim. Sevimli oldular sanki. 



Buda neyin nesi şimdi dediğinizi duyar gibiyim. Ama buda geçen hafta koşuşturma öncesi bitirdiklerimin arasında olduğu için yayınlamak istedim.Banyo perdeme daha önce keçe çiçekler kesip tek tek elcağızlarımla dikmiştim. Bir klozet takımı arıyordum. Hem perdeye uyan bir renk olmalıydı, hemde içeri girer girmez rengiyle baharı yaşatmalıydı.(Allahım ne kadar romantiğim) En sonunda buldum, hemen serdim. Misafirlerim evimin her köşesinde yaptığım değişiklikleri tek tek incelediler, çok beğendiler. Yapım aşamalarını sordular. Bende zevkle anlattım. Her köşesinde el emeklerimin olduğu evimi dünyanın en güzel saraylarına değişmem. Rabbim herkese mutlu, huzur ve sağlık dolu evler nasip etsin. 


SEVGİYLE,  HUZURLA,  SAĞLIKLA KALIN...
             

34 yorum:

  1. Oy oy oy,pembiş kabanını sevsinler,pek füzel dikmişsin.O banyoya da bayıldım.Gelin hamamı yapalım orada hehehehehe.Kaban etkinliği süper olur kız,bu sayede gaza gelip dikip duruyoruz ne güzel oluyor.Ben de pazenden sonra kaban yapsak mı diyecektim.Ee kalplerimiz bir yaniiii.Kız atom karınca,sarayı netcez be,sağlıkla yediğimiz bir lokma ekmek,sıcacık kutucuk evlerimiz ,sevgi dolu yuvalarımız binlerce saraya değer.Hele bir de güzel dostluklarla taçlanınca günlerimiz bizden zengini yok beee.Giderken hepimiz aynı gideceğiz neticede.Öpüyorum çok çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın cicim. Varsa armızda bekar beklerim valla gelin hamamına. Zeytinyağlı dolma falanda sararım ohhh. Kız şimdi delimidir nedir diyeceksin ama valla kahvemi perdeme bakarak içtim. Biraz çatlaklık var bende. Hahahaha. Evet ne etkinlik yaparsanız at misali en önde koşarım valla. Şimdiden he diyorum. Bize bahşedilen hayatlarımız için, evlatlarımız için, eşlerimiz için, yuvalarımız için dilerim herkes aynı şeyleri düşünür. Bir yiyip bin şükreder. Elindeki değerleri bilmeyen, oturduğu sarayın farkında olmayanlarda en yakında uyanırlar inşallah. Sonuna kadar sana hak veriyorum, mütevazi arkadaşım. Ömür boyu bu zenginlikleri kaybetmemek dileğiyle, ben daha çok öptüm. :)))

      Sil
  2. El emeği işte nasıl güzel duruyor o banyo perdesine bayıldım nasıl güzel bahar gibi ;)) Kabanın rengi de nefismiş yani ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol benim canım. Perde canıma okudu yanlız, bitirine kadar fenalıklar geldi. Çok öptüm.

      Sil
  3. Kız kırlentler nereden çıktı,demin yoktular.Allah seni iyi etsin.Valla Mudo mağazası gibi olmuş salon,ben de bir şeyi yapıp ortaya çıkarınca seyredip duruyom kız,iti etmişsin kahveni içmekle.Bana bak,totonu kaşı,nazar değmiştir şimdi sana.Evde çörek otu yakıp dumanını gezdir her yerde.Kız dinle sen beniiii....Şamanizm atalarımızda var hehehehe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa yayını yaptım, bir baktımki kırlentlerimi eklemeyi unutmışum, hemen tekrar yayını düzenledim. Aaaa çatlarım valla yayınlamazsam. Kız yerleri bile sirkeli sularla sildim. Yok anam bu sefer gittim elimi kestim. İşaret parmağımın uç kısmını resmen uçurdum. Hemde tırnağımla beraber. Ölüyorum acısından. Dediğin gibi birde çörek otu yakayım bari adımı büyücüye çıkarırlar Allah bilir, kimse demez atalardada varmış bir zamanlar diye. hahahaha

      Sil
  4. Kizzz findik kurduuu, ne guzel renk o oylee:) Cok hosuma gitti. Bugun kankamla konusurken benim kabandan istedi. Kadikoy cuma pazarinda gordugumuz o seker pembeyle sariyi alsaydik keske dedik:))
    Ellerine saglik, yalniz o ayna karsinda ki fotograf peehhh olmus yani kafa yanda gozun biri hafif kuculmus, kas yukari kalkmis, bayildim:))
    Oradaki pembe yastik var ya, gorur gormes bu ornekten ne guzel yelek yada hirka olur dedim. Kacsin kulagina karsuyu:))
    Ben kaban dikmistim ama tamam olur, yapalim etkinligi, bir tane daha dikelim. Isimiz ne:))
    Yalniz uykunuz geldi galiba, pek bi ciddi gordum sizi ve Sevda hanimi:) Icinize Nur Yerlitasmi kacti sizin:))
    Kiz hepsi cok guzel olmus, ellerine saglik, ayol oyle banyo ve banyo perdem olsa ne cayi, sampanya patlatir icerdim bee!!! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy teşekkür ederim Mevlüdem. Yanlız öyle kumaşı keşke alaydık olmaz, gördünmü dalacan kumaşa, bi daha olmasın. Ayna karşısındaki fotoma ne güldüm sen öyle deyince, bir hayli önemli bir iş gerçekleştirmişim havası o bildinmi. Evet cicim o motiflerden daha neler olur neler, yapcez bakam. Arada öyle ciddiyet yaştan kaynaklanıyor dostum, duygu seli o. Gelin hamamı yapcez ya, al kendini gel birde şampanya patlatırız, amannn senimi kırcam beee.

      Sil
  5. herşey başka başka güzel ellerine sağlık Funda ablacım. Kabana bayıldım.. Kırlentler çok zarif.. Banyo perdesi çiçek bahçesi gibi olmuş.. Katılıyorum sana biz sarayları napalım sağlık olmadıktan sonra.. (yine sağlığa vurdum napiiim ) gelin hamamı yapacaksan haber ver 5 dk lık yol var aramızda ben dolmaları hüpletmeye gelirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol benim güzelim. Güzel bakan gözlerine sağlık. Ne zaman istersen gel, beraber hüpletelim dolmaları.

      Sil
  6. hepsi de çok güzel, ellerine sağlık tatlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Melekcim, çok öptüm.

      Sil
  7. Kabanın çok güzel olmuş ellerine sağlık. Bu arada maşallah her şey ne kadar da güzel olmuş, kırlentler, banyo perdesi.... Ellerine sağlık canım.Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Neclacım. Evi biraz renklendiresim varmış. :))) Çok öpüyorum.

      Sil
  8. Sıcacık sevgi dolu yüreği yüzüne yansayan becerikli hatun ben senin sayende etkinlikle dikiş bloglarını tanıdım bu anlamda yerin bende apayrı :)
    Pembe rengi çok sevmeme rağmen henüz bir şey dikemedim ve ceketin astarının güzelliği ile son derece harika olup sanada ne yakışmış öyle sağlıcakla giy Funda'cığım .
    Diğer emeklerinede diyecek yok çok hamaratsın çokk o güzel evinde eşinle çoluk cocuğunla uzun seneler sağlıkla yaşayasın .
    Pazenlerinin deseninede bayıldım merakla neler dikeceksin bekliyorum haa benimkiler hala gelmedi gözüm kulağım kapıda :) heyecandan ölüyorum :)
    Sevda'mın değimiyle atom karıncam öpüyorum seniiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy sağol benim canım yaaa. Ne güzel cümleler bunlar. Valla koltuklarım kabardı, ömrüne bereket, çok incesin. Bak yaş gidiyor Aysel bir an önce pembeli membeli birşeyler dik giy. Kız ben mor ve ciyyyak yeşil kaban dikicem. Giycem valla kim ne derse desin, ayol ruhum istiyo ben napıyım. Pazenlerimide süsleyip püsleyip görücüye çıkarıcam. Senikiler gelince yayınla bende merak ettim valla. O güzel dileklerin için çok teşekkür ederim bende çok öptüm canım arkadaşım.

      Sil
  9. Kbana bayıldıımmmm rengi harikaa ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam sizin renginiz değilmi? Sizde pembeleri çok seviyorsunuz bloğunuzdan hatırladığım kadarıyla. Teşekkür ediyorum. Sevgiler.

      Sil
  10. Fundaaa çok güzel olmuş ,gerçekten çok güzel rengi de öyle..Özellikle astarını da çok beğendim,ellerine sağlık kız Fundaaa.Coştun sen coştun...O kaban çok güzelll ben de biçtim ondan,ne zamana biter bilmem tabi :))) Ama bir şey diyeceğim yakadaki dikiş olmak zorunda mı,ben yakıştırmıyorum yakaya dikişi de merak ettim...O kırlentler şahane gerçekten ne ara yaptın,Sevda'nın dediği gibi Mudo mağazası gibi olmuş,çok zevklisin canım...Peki Funda o banyo perdesini öyle muhafaza edebiliyor musun,cevabın evetse çok pis kıskanacağım bak kız yoksa hiç banyo yapmıyor musunuz ,hahahaha öyle bir şey olmayacağını biliyorum tabi,takılmak istedim sadece..Kumaşlar da gelmiş renklenmiş her yer,kim bilir neler yaparsın şimdi sen ..Sevgiler canımm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi dedum hocam şimdi kabandan çok astarı bdğenir. Şal desenli kumaş dikerken andım sizi. Yok yakaya dikiş hiç mecburi değil bende böyle üstte spor dikiş seviyorum. Kırlentlerim hemen bitmedi tabi aralarda akşamları ördüm. Bende çok sevdim. Hahaha banyo perdesi için ev halkını uyardım dokunanı keserim dedim. Perdemi sabunlu, domestoslu suyla siliyorum. Naylon perde olduğu için tertemiz oluyor. Kiz hocam vallahi banyo yapıyoruz. Hahahaha. Pazenlerime başladım, biter bitmez yayınlıycam. Teşekkür ederim benim güzel hocam.

      Sil
    2. Ben de verdim siparişş bugün :)

      Sil
  11. Yahu bir iş gidip geldim. Ne ara coşturdunuz böyle? Roman yazmışsınız bütün kızlar toplanıp. Ucundan kıyısından size yetişeyim dedim. Kırlentler gökkuşağı gibi olmuş, ellerine sağlık. Kabanın rengine bayıldım Fundacığım. Ben böyle blog arkadaşlarım gibi renkli insanları seviyorum. Bir ara eczaneyi kapattığımda yeniden işe başlayıncaya kadar evde oturmuştum. Doğal olarak komşularımla (ki hepsi çok iyi, hanımefendi insanlardır) onların zaten eskiden beri yaptıkları güne katıldım. Oy anam oy! Bir kaç da yaşlımız vardı, şimdi rahmetli oldu bazıları; bir hocahanım... Haberlerde duymaktan gına gelen depressif ve travmatik konular, dünya nereye gidiyorlar, kasvetler oooooy oy! Gitmesem kendimi apartmandan izole ediyorum, gitsem bu ruh hali bir sonraki güne kadar iyileşmiyor. Sonunda geç gidip erken dönmeye başlamıştım :) Ama sizlerin bloglarınıza gelmek için can atıyorum. Hele böyle canlı, neşeli arkadaşlarımsa onlar. Çenem düştü yine. Kaban dikelim. Zaten Sevda Hanımın pazenini dikemedim daha. Bu yüzden şubata sarkıtırsak sevinirim. Elimde bir sürü kabanlık mantoluk kumaş var. Ay sevindirik oldum. Hadi hoşçakal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu blog sohbetleri harika oluyor. Insan yazmaktan ve okumaktan hiç sıkılmıyor. Bazen benimde katıldığım günler beni boğuyor. Deymeyen konular üzerinde bilgisizce ama çok biliyormuş gibi yapılan sohbetlere sinir oluyorum. Bende senin gibi geç gidip erken dönüyorum çoğu zaman. Allahtan bütün blog arkadaşlarımız renkli insanlar.Beğenilerin için çok teşekkür ediyorum. Yorumlarını okumayada bayılıyorum, çenem düştü deme. Çok öptüm.

      Sil
  12. Estağfurullah. Çocuklarımı büyüttüm. Günlük işlerimden sonra hobilerime ayıracak vaktim çok oluyor Servercim. Teşekkür ederim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  13. 41 kere maşallah size Funda Hanım. kabana, yastıklara, banyonuz bayıldım! huzurla, sağlıkla, bol bol üreterek bir ömür oturmak nasip olsun ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl güzel bir yorum bu. Ruhum yenilendi. Çok teşekkür ederim. Güzel dilekleriniz hepimiz için olsun inşallah. Çok öpüyorum.

      Sil
  14. bu arada yarım bekleyen bir kabanım var, bir hayır sahibi kaban etkinliği yapsın lüüüütfeeeen!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayının sonuna kadar Dikiş Sevdası arkadaşımızın pazen etkinliği sürecek. Arkasından hemen kabana gireriz. :)))))

      Sil
    2. çok şık canım astarına bayıldım

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim canım. Sağolasın.

      Sil
  15. Marifetli kadınsın vesselam! Hem gezer hem ne güzel işler yapar. Hepsi de birbirinden güzel işler, güle güle kullan canım.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. Eyvallah arkadaşım. Aslında marifet senden sorulur ya hadi ucundan bizde de var diyelim. Sağol vede varol. Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  17. Nereden başlasam bilemedim canım benim. Fotoğrafların her birinden ayrı yayın olurdu hepsini birden paylaşmışsın. Kabanına bittim. Etkinliğine katılamadım ama takipteyim . Kendi çevremden diken çok oldu ama hiç biri orjinal haliyle bitirmediler. Arkasına pens yanlarda oturtmaya çalıştılar. Model modellikten çıktı :))) Senin ne güzel olmuş pembe mavi yeşil senin renklerin. Kumaşlarına bayıldım ne güzellikler çıkar onlardan. Akşam akşam boş durmazmış benim hamarat arkadaşım. Kırlent örermiş. Arta kalan kumaşları değerlendirirmiş banyosuna bahar havası verirmiş zevkli neşeli becerikli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canın sağolsun yine bir etkinlik düzenleriz. O zaman katılırsın. Model üzerinde bazı oynamaları kabul edebilrim ama tamamıyla değiştirilmesine karşıyım. Sağlıklı bir sonuç vermez diye düşünüyorum. Sen daha iyi bilirsin düz kesim bir modelle vücuda oturtulan bir model arasında çok fark var. Herkesin zevkine saygı duymak lazım tabi. Beğenilerin için, ince güzel yorumun için, içten candan cümlelerin için çok sağol arkadaşım. Sevgilerimle.

      Sil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.