24 Ocak 2016 Pazar

BİR PAZEN BLUZ DAHA...

Mutlu Pazarlar Sevgili Arkadaşlar. Dün akşam bir pazen bluz daha bitirdim.


        Bu kumaşıda önceki kumaşım gibi bayılarak aldım. Temel beden kalıbımı kullanarak kumaşı biçtim.


Yakasında yine bir yırtmaç açıklığı bıraktım. (Yine Mevlüde sinir olacak) Bu sefer kendi kumaşından oluşturduğum biye ile minik biritler hazırladım. Yırtmaç açıklığına biyeleri sabitledim sonra pervazı döndüm. Sonra herhangi bir hakim yaka kalıbını kullanarak bir yaka hazırladım, telaladım. Çevirip yakaya diktim.




Yaka kol uçları ve etek uçları kıvırma işlemleri bitince, evde uygun renkte bulduğum yünümle battaniye dikişi dediğimiz iri dikişlerle bütün kenarları belirledim. İlk resimde daha belirgin görünüyor. Daha sonra başladım ponponlarımı örmeye. Bu sefer ponponlarımın daha seyrek ve sallantılı olmasını istediğim için uzun zincirler çektikten sonra ponponları oluşturdum. Henüz düğme dikmedim, ama kendi kumaşından düğme bastırıp dikmeyi düşünüyorum.


Burada yeşil jean pantolonumla kombinledim.


Sanki düğme dikmesemde olurmuş gibi geldi bana ne dersiniz arkadaşlar. Kumaş siyah zemin üzerine kırmızı çiçekler ve yeşil yapraklardan oluştuğu için alt giyim olarak siyah yeşil ve kırmızı jean pantolonlarımla değişik kombinler yapma şansım var. İki pazenim kaldı. Ama değişik bir projeye geçmem gerekiyor. Çarşamba günü makyaj eğitimi alan kuzenimin sınavı var. Benim yüzümde gece makyajı deneyecek yani manken olarak beni seçti. Dedim git kendine bi çıtır bul, daha genç birini boya ama yok dedi sen olacaksın. Eh ne yapalım biraz şık olalım kızcağız bize bi rektifiye yapacak. Şöyle bi deri mini etek dikelim üzerinede kollarında kesikleri olan bir bluz dikelim değilmi? Sanki gençmişiz gibi bir hava verelim kendimize, inşallah bi işe yarar da kız sertifikasını alır. Hadi bana kolay gelsin.


MUTLU HUZURLU BİR HAFTANIN BAŞLAMASI DİLEĞİYLE...

27 yorum:

  1. Tabiki de gençsin çıtırsın şekerim şu kıyafetinle kim der kocaman çocukların var diye ben bordo taytınla daha çok beğendim arkandaki objeler saç rengin tam bir uyum içersindesin evet düğmesiz de olur hayatım ama yinede sen bilirsin pazen bluzlar senden elbiselerde benden olacak benimkide bitti resimlenmeyi bekliyor ;)
    Bluzunun modeli yine harika çok beğendim maşallah becerikli arkadaşıma kuzeninede başarılar kuzum ama uyguladığı makyajı ya burda ya da instagramda paylaş merak ederim :)) öptümmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok şekerim yok bu sene sanki bir ağırlık çöktü üzerime. Eskiden durduğum yerde durmazdım şimdi iki hareket ediyorum pertim çıkıyor. Eh bunada şükür ne diyelim. Detaylı yorumun, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, moral kaynağı arkadaşım benim. Aaaa tabi makyajdan sonra paylaşım yapıcam bakalım neye benziycez. Bende çok öptüm canımın içi.

      Sil
  2. Bebisim bende bu kiskanclik potansiyeli varken tek yirtmaca takilip kalirmiyim sence? Ponponlarda eklendi simdi:))
    Ammmaaaaa; Ne kiskancaaamm bee!!! Bari guzel olsa, hele o ondeki yirtmac dedigin sey, sen onu becereme, yirt orayi sonra yok ben sus yaptim de. Olduuuuuu, bende yedim...
    Zaten pazenin rengi ve deseni iyyyggghhhh. Hicccc lafini etmeye degmez. ( allahim neden yaa neden burda pazen yok)) Insallah ic sesimi kimseler duymamistir :((
    Genede hadi emek vermis, zaman harcamissin, guzel gunlerde simsicak giy bariiii :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç dimi? Kadın beceriksiz yanlışlıkla makas atıyor kumaşa ondan sonra hooop yırtmaç yaptım. Bak sen. Hiç yermisin cicim herkes kanar bi sen kanmazsın bilirim. Kadın kadın gelirsem o Belçikaya bir fincan kahveni içerim. :))) Allahım nerden diktim bu bluzu yerden yere çalına çalına bir hal oldum. Ayy sonundada lütfetmiş kadın güle güle giy diyor. Tövbe tövbe :)))

      Sil
  3. Fundaaa şahane olmuş.Var ya ben bu kumaşı hiççç beğenmemiştim,ama senin oluşturduğun havaya,renklere ,sana yakışmasına bayıldım bayıldım,yani o kumaşı sen güzelleştirmişsin.Abartmıyorum,gerçekten söylüyorum,hatta küçük bir parça var bende o pazenden ve hala sevmiyorum ama sende çok çok beğendim.Ellerine sağlık,gülee güleee keyifle giy,yok yok o ponponlardan yapayım ben de :)) Çıtır bayann hadi bakalım,o halini de göster bize..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hocam. Ama bu kumaş çok güzellll. Bak bi kumaşa sevgiyle bakın, kesin harika bir şey çıkar elinizden eminim. Ponponları valla deneyin hem örmesi çok zevkli hem görüntüsü çok hoş. Ayrıca çıtır size derler. :)))

      Sil
  4. Bu diktiğinizi de çok beğendim. Güle güle kullanın. Pazenin sıcaklığı sanki ekrandan buraya yansıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar tatlısınız. Sizin güzel yüreğinizin sıcaklığıda taaaa bana kadar geldi. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. bayıldım da bayıldıımm aman,bayıldımıdıdmıdımıdıımm.Renkli kotlarla da süper durmuş.Yeşil ya da kırmızı kadife düğmeler bastırsana süper olur,hatta kendi kumaşının renkli yerlerinden bastırsan bile olur.Fotolar mailime lütfeennn.O asortik halini de fotğraflayıp sayfana koyarsın herhalde değil mi,merak ettim şimdi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh şekerim sen bayılıyorsun, sağol cicim ama facede bugün hadsiz kadının biri sayfama girip şöyle yorum yapmış. "Ne kadar gereksiz ve giyilmeyecek şeyler yapıp paylaşıyorsunuz" Pazene gereksiz ve giyilmeyecek gözüyle bakıyor. Tabi gereken cevabı verdim. Beğenmeyebilirsin ama orada bir emek var bu kadar saygısızlık bu kadar dağdan inmelik olurmu şaştim valla. Seni o kadınla karşı karşıya getirmek isterdim valla yapardın yuvasını. Neyse dediğin gibi kumaşın renkli olan kısımlarıdan düğme bastıracam herhalde. Bu arada ilk bluzumun mailini atmıştım. Eline geçmedimi acep? Oyleyse ikisini bir daha atem. Öptüm cicim.

      Sil
    2. Bebişim,ilk buluz bende,ben bunu yolla dedim.Ayrıca var öyle bir sapık,Gonca'ya da aynısını yazmıştı.Kız adı Ebru'muydu?Gerçi farklı adla da yazar bu beceriksiz gereksizler.Gerekli ve giyilebilir olanları da o paylaşsın biz eleştirelim papucumun kadınını,hahaayyttt caarrtt kaba kaaatttt....Kimsenin beğenmesine ihtiyacın da yok ayrıca,kendi zevkin için dikip kendin giyiyorsun.O gereksize zorla bir şey giydiren mi olmuş acabaaaa,ayy hiç güleceğim yoktuuuu

      Sil
    3. Ee dedim ben abi seni karşılaştırmak lazım diye oralardan döversin kadını valla. Amannn hazımsız şey ne diyim. Daha neler dikecem ben pazenden çatlada patla kadın.

      Sil
    4. HEHEHEHE,bozduruyorlar bana salon kadını havamı ayol

      Sil
    5. Ayy gülmekten karnım ağrıdı :))))))))))

      Sil
    6. Al benden de o kadar hocam yaaa. Gülmekten kazayaklarım kulaklarıma kavuştu. :))))

      Sil
  6. Sizin dikişleri gördükçe kıskanıyorum gerçekten Funda Hanım..Bir heves geliyor dikmek için,lakin minik cadı bir fırsat verse..Ellerinize sağlık yine şahane olmuş,keyifle giyin inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah benim canım. Bende çocuklarım küçükken çok isterdim dikiş dikmeyi. İş hayatıydı, çocuklardı, rahmetli kayınvalidemin bakımıydı derken 25 yıl dikişe ara vermiştım. Senede 1 parça zor dikiyordum. Biraz daha sabır annesi. Büyüyünce dikişe çok zaman olacak. Çok öptüm. Bıcırığı ayrı öptüm.

      Sil
  7. İyi ki pazenler, divitinler yeniden moda oldu, nekadar doğal ve güzel kumaşlar. Özellikle kışın ne güzel yumuşak ve sıcak tutuyorlar. Çok şık olmuş, çok da yakışmış, güle güle giy canım.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ewet katılıyorum. İyiki moda oldu. Dikişi rahat, ütüsü rahat, sıcacık tutuyor, deseni bol, daga ne olsun. Çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimle.

      Sil
  8. Öyle güzel olmuş ki hemen gidip pazen almak şart oldu. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy canım çok teşekkür ederim. Al vallahi hemen dik. Hem Sevdanın etkinliğinede katılmış olursun. Çok öptüm.

      Sil
  9. Aaaa ben bu yazıya mesaj bırakmamışım. Esefle kınadım kendimi. Ama bu paylaşımını görmüştüm ig de belki ondandır. Geçen gün her iki pazenini de anneme gösterdim. Çok beğendi. Hatta gösterdiğime pişman oldum: "Bak omuzları falan nasıl düzgün olmuş, seninkiler biraz düşük duruyor" demez mi? Ayol benim omuzlar ancak sığıyor oraya anacığım dedim. Hem bu hatun pratikten kesiyor, ben burdadan çalışıyorum diye açıklama yaptım. Bir daha anama bile ne göstereceğimi düşüneceğim. Lisede olsak, "bak Funda 10 almış, sen niye 9,5 aldın" diye sorardı eminim. Hata bende, ne gösteriyorum? Sevgiler canım, tekrar iyi günlerde giymen dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy ne güldüm, Nurtencim yaaa. Demek teyzecim omuz dikişimi beğendi. Onun o güzel ellerinden saygıyla öperim. Benim bir temel beden kalıbım var hep onu kullanıyorum, üzerinde oynamalar yapıyorum. Pratik kesmeyi çok isterdim ama maalesef kalıpsız adım bile atamam. Güzel yorumun ve beğenin için sana ve teyzeciğime çok teşekkür ediyorum. Demek Lisede olsak sorguya çekerdi. Ahahahahah. Çok tatlııııı

      Sil
  10. Baaayıııldıııım..... o ne asil, o ne renk uyumu ,hakim yaka fikri harika ponponları önceki uygulamanı da beğenmiştim ama bu daha bir güzel durmuş... Bluzun içindeki harikadan daha bahsetmedim. şu anda emeğine odaklanmış durumdayım.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anam bende sana bayıldım. Aaaa yüreğimde çiçekler açtı ayol. Çok teşekkür ederim canımın içi. Güzel yorumuna kurban, çoook öptüm.

      Sil
  11. Ne güzel, ne yaratıcısınız. Her şeyi zevkinize göre, ölçüp biçebiliyorsunuz.

    YanıtlaSil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.