8 Haziran 2015 Pazartesi

SON SİPARİŞLER

Merhaba sevgili arkadaşlar. Son 15 gün içinde hayatımın en yoğun günlerini yaşadım. İstek vakfı okullarının 1. Sınıf Okuma Bayramı gösterileri için 24 kız 18 erkek olmak üzere toplam 42 çocuğa kostüm hazırladık. Kardeşim kuzenim ve ben gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık ve alnımızın akıyla kıyafetleri teslim ettik.





Bu güzel yavrulara tütü etek üzerine, önünde değişik keçe çalışmaları olan penye bluz yaptık. Etekde kristal tül kullandık. 4 kat tülün altına astar koyduk. Belini büzdükten sonra kalın lastik kullandık.
Penyelere eteğe uygun renkte keçelerle sevimli hayvan veya meyve figürleri diktik. Aynı figürden saçlarına taç yaptık. Bileklerine tülden çiçek yaptık.


Bol ayrıntılı bu kıyafetleri hazırlarken kalan saçlarımıda masanın üzerine bıraktım. Çok ağır bir işti.

Delikanlılarada kot şort penye bluz ve yelekten oluşan bir takım yaptık. Takımın keçe işleri paçada yer alıyor.

Ayakkabı olarak pisi pisi kullandık. Kızlara ince mus çorap erkeklere beyaz şoset çorap aldık. Eminönünden şık torbalar alıp kıyafetleri paketledik.


Çok yorucu ve uykusuz günler geçirdik. Yetiştiremeyeceğiz diye çok telaş ettik. Strese girdik ama tam zamanında teslim edebildik. Hazırladığımız kıyafetleri bu kuzuların üstünde görünce ve beğenide alınca bütün yorgunluğumuz gitti.
Zevkli ama bir o kadarda yorucu bir işti. Çok şükür bitti.


İYİ BİR HAFTA DİLİYORUM
 SEVGİLERİMLE

7 yorum:

  1. Fundacıııım kıyamam sana,bu işler beğenilmez mi,her ayrıntısını düşünmüşsün ve işlerin de hep temiz oluyor,baştan savma iş yapmıyorsun,ellerine sağlık,sadece saç konusunu üzüldüm ,umarım abartmışsındır....Dikiş bilmeyenlere kolay gelir ama zor iştir ,beğendirmek zordur...Ellerinize sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür edrim hocam. Sipariş zor iş gerçekten, beğenmezlerse endişesi insanı yiyip bitiriyor. Ama saçlarım hala benimle. Komedi katmak istedim. Sağolun. Çok öpüyorum.

      Sil
  2. Vayyyyyy asmissiniz kendinizi:) Bayildim kiyafetlere. Siz basbayagi tepeden tirnaga giydirmissiniz cocuklari, birtek ic camasirlari kalmis dikmediginiz:))
    Ben zaten biliyordum yuzunun akiyla cikacagini da saclarini masada birakmayaydin iyiydi:))
    Sen cayi semaverle haketmissin. Kardesin ve Kuzeninide kap gel, kahvaltida hazirladim:))

    YanıtlaSil
  3. Evet valla öyle oldu Mevlüdecim. Yok yok saçlarım kafamda şaka yaptım. Ama çok yorulduk. Valla alayım coluk çombalağı gelelim çaya. Sağol gülüm.

    YanıtlaSil
  4. Ciciş biciş hepside ne şeker olmuş ellerinize emeğinize sağlık... Bende 23 nisan kıyafeti dikmiştim ilk defa. 12 takım kız çocuk kıyafeti hazırladım. İnsan yoruluyo ama onların üzeride görünce hem mutlu oluyo hemde gururlanıyo işte o zaman yorgunluk uçup gidiyo :)

    YanıtlaSil
  5. Ewet çok büyük bir mutluluk bu. Diktiklerinizi sahnede görmek minikleri mutlu etmek çok güzel.

    YanıtlaSil
  6. Ewet çok büyük bir mutluluk bu. Diktiklerinizi sahnede görmek minikleri mutlu etmek çok güzel.

    YanıtlaSil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.