17 Mart 2017 Cuma

GELDİM HEMDE PAZENİME FISILDAYARAK GELDİM.

Merhabalar çoook sevgili arkadaşlarım. Son yayınımın üstünden aylar aylar geçmiş. Bloğum örümcek bağlamış, pas tutmuş. Geçen yazdan bu yana bende bu durumdaydım. Sanırım aşırı dikiş, siparişler, yetiştirememe stresi insanı tüketiyor. Sonra bir sabah uyandığınızda iğne, iplik en büyük düşmanınız oluyor. Gerçekten geçen yazdan beri hiç dikiş dikmedim. Sonra Gonca, instagramda haydi kalkın pazenlere fısıldayalım dedi ve ben aylar sonra tekrar dikmeye başladım. Özlemişim. Bu ayrılık iyi geldi. Beni kendime getirdi. Bu arada sürekli soran, bloğuna dön artık diye uyaran canım arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim. Şimdi ne dikmişiz bir bakalım.

Spor ve otantik giyinmeyi sevdiğim için pazenle,  jean'i birleştirmeye karar verdim. 2006 yılı Burda dergisi 128 nolu kalıbı kullanarak daha öncede yelek dikmiştim. Sorunsuz şeker gibi bir kalıp. Jean ise eşimin giymediği bir pantolonuydu. 
   

Pantolonun paçalarından yan ve arka parçayı çıkardım. Ön iki parçada pazen kullandım. Öndeki kup dikişlerine ve cep üstlerine mavi renkli oya ekledim. tepetaklak duran cep pantolonun arka cebi. Bu cebin üstüne de pazen parçası ve oya diktim. Soldaki yırtık kısmın altına da pazen parçası ekledim ve elde oyulgama dikişi yaparak büyüklerimizin yaptığı yamanın aynını uyguladım. Yeleğin arkasındaki yırtmaç açıklığına da jean biye diktim. Mavi astarla temizledim.




Yırtık jean, beyaz tişört,  bot ve otantik kolyemle kombinledim. Bahar için vazgeçilmez rahat bir kombin oldu.



                                                                                                                                                             


Bu da kış kombini boğazlı siyah kazak kullandım.


Artık inşallah beni bunaltmayacak şekilde, az ve öz dikişler dikerek buralardan ayrı düşmek istemiyorum. Bir zamanlar vazgeçilmeziniz olan bir hobiden birden buz gibi soğumak çok kötü birşey. Herşeyin fazlası zarar. Yeni projelerde görüşmek üzere.

SEVGİLER...








22 yorum:

  1. Dünya tatlısı Fundam ben senden zaten böyle bir güzellik bekliyordum nasıl güzel nasıl bittimmm... keşke o dergi bende de olsa sorunsuz kalıplar çok ideal yoksa diğer türlü olursa ben bunalıyorum:)hem dıy projesi hem tam otantik bir kumaşı modernize etmen şahane kutlarım seni ustam güle güle sağlıcakla giyesin.Haaa unutmadan siparişlerinin seni bunaltığı belliydi kuzum kolay değil inşallah blogunda seni çok görecez öptümmmmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ayselim, ağzından bal damlayan arkadaşcım çok teşekkür ederim. Arada burda dergisinde sorunsuz kalıp çıkabiliyor. Şansıma bu yelek kalıbı da sorunsuz çıktı. Artık sipariş almıyorum böylesi daha iyi oldu. İnşallah artık bloğumda olucsm canım. Çoook öptüm.

      Sil
  2. Ohhh bee nihayet. Blogun eli yuzu acilmis, nur gelmis, temizlenmis, nur-u pak olmus:))))
    Ay vallahi pesinizde dolanmaktan is yapamz hale geldim. En sonunda doktor kendi haline birakin dedi yapacaktim ki dondun:))
    Hem ins. hemde face'de bayildigimi soylemistim. Ahahnda gene soyluyorum, hem bayildim, hem kiskandim ya laa:))
    Ben niye boyle fisildayamadim diye:)) Ellerine, fikrine saglik hayatim. Gercekten bayildim. Dur bende aynisindan kankama dikeyim, cok pis gaza geldim:)) Opuyorum seni. Bos birakma buralari...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam kızma Mevlüdecim. Bloğumun örümceklerini temizledim. Pasını tozunu sildim. Daha bir daha bizi toparla diye seni uğraştırmıycam. Güzel yorumların için koooccaman bir buse kondurdum sana cicim. Ayrıca kıskanma la, Dik kız dikkk, kankana dik, kocana dik, kendine dik, ay cümleye aleme dik. Yaşasın dikiş dikmek. Tamam bırakmam buraları canımın içi. Bende çok öptüm.

      Sil
  3. Aman allahım dönmüşsün hem de ne dönüş ama harikasın Fundacım yeleğe bayıldım ve gerçekten de bu ayrılık yaramış sana ;)) Bir daha gitme lütfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Döndüm bitaneciğim, sağol benim canım. Kız çok özlemişim valla. Ayy gitmem hayatım çok öptüm.

      Sil
  4. Çok güzel olmuş Funda hanım, ellerinize sağlık 😍 Bende bu etkinlik sayesinde jean ile pazenin uyumunu gördüm ve bayıldım 🤗😚 Kumaş almaya gidersem mutlaka pazen ve kot alıp bende kombin bişeyler dikicem 🙈 güle güle güzel günlerde giyinin inşallah 😚😚😚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy canım çok teşekkür ederim. Bende pazenle birlikte başka bir kumaş kullanmayı yada bol bol süslemeyi seviyorum. Bencede hemen dikin eminim çok yakışır. Sevgiler.😘😘😘😘

      Sil
  5. yine harika olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok naziksiniz teşekkür ediyorum. Sevgiler.

      Sil
  6. Siz niye küstünüz ki öyle dikişe yaa küsmeyin çok güzel şeyler dikiyorsunuz. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkğr ederim. Dediğim gibi Hande hanımcım çok sevdiğimiz şeylerde bile sınırlı olmalıyız. Ben çılgın gibi dikiş diktim ve kendimi tüketip sonunda pes ettim. Neyseki şimdi toparladım geri geldim dikiş hobi olarak yapılırsa güzel bunu anladım. Sevgiler.

      Sil
  7. Çok güzel hem spor hem de farklı bir şıklık yaratmışsınız, elinize sağlık, katılsaydım ben de kot kumaş ile birleştireceğim bir proje yapacaktım. Çünkü çok yakıştırıyorum jean ile pazen'i, güzel günlerde giyilsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke katılmış olsaydınız. Eminim farklı bir proje çıkardı ortaya. Güzel cümleleriniz için teşekkürler Handan hanım. Sevgiler. 😘😘😘

      Sil
  8. Ama dönüş cidden muhteşem olmuş, bayıldım yeleğe. Arkadaki pantolon cebi, detaylar, çok çok hoş olmuş. Güle güle giyin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçe hanım çok tatlısınız. Beğeniniz için teşekkür ediyorum. 😘😘😘

      Sil
  9. Bu sefer atom karınca değil,atom bombası olmuşsun atomum.Çok beğendim,ellerine sağlık,mağaza vitrinine koy,ünlü tasarımcı bilmem kim diye sat yani 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vuawwww yoruma gelll. Ay sağol hayatım yaaa. Bayıldım kız yorumuna. Tatlı diline kurban. Kocaman kucakladım ve öptüm.

      Sil
  10. Çok orjinal bir parça olmuş, ellerinize sağlık. Özlemişim sizi :))

    YanıtlaSil
  11. Harikalar yaratılmış yine özledik vallahi tamam instagramdada takip ediyorum ama blog başka bu arada etek bittiyse görmek isteriz unutmayın sizler bizim ilham perilerimizsiniz benim ve benim gibi kimbilir kaç kişinin tamammı periliçem 😘AYŞE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorum için önce şöyyyyle yürekten bir sarılıp, sizi kucakladım. İnsanlara ilham kaynağı olabilmek çok onur verici teşekkürler ediyorum. Etek istediğim gibi olmadı ve dikmekten vaz geçtim. Onun yerine bir tunik diktim. En yakında yayınını hazırlıycam. Sevgilerimle.

      Sil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.