21 Ocak 2015 Çarşamba

TRİKO BLUZUM

Haftanın ortasından herkese kocaman bir MERHABA. İkinci etkinlik yeleğimin keçe kısmının çalışması bitti. İç dikişler ve pervaz çalışmaları da bitti. Dün gece astar çalışmasını da bitirip bugün yayınlarım diye düşünmüştüm. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Ben kumaş alış verişine çıktığımda mutlaka o an ihtiyacım olsun, olmasın değişik renklerde astarlar alıp bir kenara koyarım. Mutlaka bu stoktan uygun bir renk bulur, dikişimi tamamlarım. Dün gece bir baktım stoğumda,  yeleğimin dışında herşeye uyacak astarlar var. Ama benim işime yaramıyor. Aradım, taradım yok, yok.  Uygun birşey bulamadım. Mecburen bıraktım. Hadi araya bir bluz sıkıştırayım dedim ve bu triko bluzu diktim. Tabi sinir oldum.


Bundan sonra ilk resmimi prova mankeni üzerinde yayınlayacağım. Sağolsun değerli blog arkadaşlarım beni uyardılar.(Google+) blogdaki ilk resmi otomatik yayınlıyormuş, diye. Böylesi daha iyi oldu. Buradan tekrar çok teşekkür ederim Sevgili Arkadaşlarım.


Bluzumun kalıbı daha önceden denenmiş, prova çıkartmayan çok rahat bir kalıp. Burda 2013/7 - 130 nolu kalıp. Pens yerleri, kol oyuntusu, omuz genişliği, yaka açıklığı, beden genişliği her şeyiyle süper sorunsuz bir kalıp. Bu kalıptan, farklı kumaşlarla, farklı şekillerle  bir çok bluz dikerim diye düşünüyorum.


Kumaşım triko bir kumaş. Ön ve arka beden çıkacak kadar vardı. Bende kolları siyah triko kullanarak tamamladım. Tabi yine esnek dikiş kullandım. Esnek dikişle ilgili bazı sorular geldi. Bununla ilgili ayrıca bir post hazırlayacağım.


Siyah tayt pantolonumla kombinledim. Kotla veya deri mini etekle de hoş olur diyorum. Bu arada farklı renklerde derilerle, farklı modellerde etekler dikmek istiyorum. İlk favori rengim bordo. Sonra sırayla yeşil, siyah ve kahve deri eteklerde istiyorum. Projeler çok, yaşasın dikiş dikmek.

Mutlu günleriniz olsun.
Sevgilerimle...

22 yorum:

  1. maşallahhh, hem güzeliz, hem becerikli, bluz da çok güzellll.....Allah nazardan korusun...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmmm koltuklarım kabardı, teşekkür ederim Melekciğim. Allah herkesi nazarlardan korusun.

      Sil
  2. Bluz çok şık olmuş ellerinize sağlık kumaşa bayıldım :)) Deri etek ben de istiyorum ama bir makinanın başına gidebilsem sanırım dikiş perimi öldürdüm yaaa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aycan hanım öldürmeyin dikiş perilerini yazık ama. Makinanın başına bir otursanız eminim neler gelecek neler. Bu arada beğeniniz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Teşekkürler Server hanım.

    YanıtlaSil
  4. Çok yakışmış ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ve hoş geldiniz. :)

      Sil
  5. Funda hanımcım kumaşın deseni çok güzel ben de benzer sadece siyahtan dokulu bir kumaştan badi yapmıştım yakın zamanda. Çoook yakışmış size. Manken güzel, tabi bluz de güzel olunca duble güzellik.Ellerinize sağlık elleriniz dert görmesin.Ya Funda hanımcım hazır 15 tatil geliyor biz de etek etkinliği düzenlesek mi?Sizin de katılımınız beni mutlu eder. Ben 15 tatilde dikiş dikmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Duble teşekkür ediyorum bu güzel cümlelere. Siz etkinlik düzenlersinizde ben katılmazmıyım, hemde bayılırım. Etek bluz, manto hiç farketmez, destekliyorum, varım. Süpeŕrrrrrrr. Duyurduğunuz anda bende seve seve hemen paylaşırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda hanimcim supriz .benim dünkü mimlenmisim başlıklı yazımı sonuna kadar okur musunuz :)

      Sil
  7. Güle güle giyinin,kalıp güzelmiş dediğiniz gibi standart bir kalıbın olması güzel istediğin şekli verebilirsin) ellerine sağlık SEVGİLER.....

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim. Evet ne olduğunu bilmediğimiz kalıplarla uğraşmak yerine bu şekilde çalışmak daha rahat. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. Biri bordo ve yeşil deri etek mi dedi, çok moda bu yıl, Funda Hanım siz şimdi onu çok güzel dikersiniz zaten, ben de gereksiz kıskanırım, gelin aramızı hiç bozmayalım, siz bu işten vazgeçin :P Triko bluzunuz çok hoş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Hahahaha. En iyisi ben birer tane dikip size hediye edeyim. Nasıl teklif ama? Sizin her yorumunuzda gülmekten ağzım kulaklarıma doğru genleşiyor. Kaz ayaklarım uzuyor. Hay siz çok yaşayın, ve teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Bluzunuz cok guzel olmuş ve cok yakışmış Güle güle giyin Funda hanim sizi takipteyim bakmak isterseniz bende bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Beğendiğiniz için teşekkür ederim. Hemen bloğunuzu ziyarete geliyorum. Sevgiler.

      Sil
  12. Bu kumaşın deseni ne kadar da hoş yahuuu,çok begendim çok.Güzel günlerde giyin inşallah:)http://hobidelisii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu kumaşı görünce bayılmıştım. Ama sadece ön ve arka bedenlere yetecek kadar vardı. İyikide öyle oldu, kollar da aynı kumaştan olsaydı belki karışık dururdu. Teşekkür ediyorum. Ziyaretinize geliyorum.

      Sil
  13. Selam çok hoş olmuş. Kalıbın sorunsuz olmasıda ayrı bir güzellik.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerelerdesiniz? hoş geldiniz. Evet kalıp çok iyi bir kalıp daha neler dikerim neler. :)

      Sil
  14. Yoğunluğum nedeniyle Mobilden kısa girişler yapıp blog yazılarını gözden geçirip beğenip yorumları sonraya bırakayım dedim ama bir baktım ki hepsi birikmiş.:)) Sevgili Funda hanımcığım. Kumaşınıza bayıldım. Siyah kollarla çok daha hoş bir havası olmuş. Bende farklı renkler katarak çalışmayı çok seviyorum. Birde yetmeyen kumaşlar farklı fikirleri oluşturmamızı sağlıyor. Kumaş seçimleri harika kalıbınız sorunsuz dikişleriniz temiz düzgün hatasız gelecekteki projeleriniz harika gözüküyor ve en önemlisi mankenimiz süper sevgiler sevgiler çok çok sevgiler....

    YanıtlaSil
  15. Şebnem hanım epeydir yokdunuz çok merak ettim. Hoş geldiniz. Bloğunuza giriyorum yeni yayın yok.Sizin güzel yorumlarınız olmayınca sayfam eksik kalıyor. Valla alıştırdınız böyle tatlı dilli yorumlara, göremeyince özledim. Neyseki sağlık sorunu değil, yoğunlukmuş. Allah herşeyin hayırlısını versin. Bluzumu beğendiğiniz için teşekkürler. Gelecek için söyledikleriniz çok hoşuma gitti. İnşallah diyelim. Kocaman sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.