13 Şubat 2015 Cuma

Etkinlik Eteğim -1- Final

Selam arkadaşlar. Nilgün hanımın düzenlediği etek etkinliği için aklımda olan eteği bitirdim.  Şimdiye kadar çoktaaaan bitmesi gerekiyordu ama kısmet olmadı.


 Eteğim iki renk deriden oluşuyor. Yine yeşilin iki tonu. Üzerinde kulakçıkları olan asimetrik, uzunlu kısalı, inişli çıkışlı bir model. Tam benim tarzım. Mutlaka eteğin bir tarafında bir aykırılık olmak zorunda.


 Modelde Burda dergisi 2013/3 Sonbahar-Kış pratik sayısı 4C nolu kalıbı kullandım. Hatunlar o kadar kısa giyiyorlarki ben en uzun olanını çıkardım. Mini eteğinde bir oluru vardır.

 

Deri kumaşın içinin çok güzel pamuklu bir dokusu var. Normal makine ayağıyla diktim. Sorun olmadı ama beli takarken, makine ayağına gelen kısım deri olunca mecburen ayağı değiştirmek zorunda kaldım.
Bu teflon deri ayağını herkese tavsiye ediyorum dostlar. Çıldırmadan derinizi dikiyorsunuz. Evdeki ahalide güvende oluyor böylelikle. :)))



Eteğimi siyah bluz ve siyah opak çorapla kombinledim. Saçlarıma fön çektirecektim ama soğukta bir türlü çıkamadım. Bir dahaki sefere inşallah. Tango ayakkabılarımıda yeni aldım. Tabi tango yapmak için değil. Oldum bittim rugan ve üstten bantlı ayakkabılara bayılırım. Gördüğüm anda hemen atladım zaten.



 Sonuç fena değil gibi rahat ve kullanışlı bir etek oldu. Kahve tonlarını hayal etmeye başladım. Bir tane daha dikesim var bu etekten. Bir arkadaşım da denemek istedi bu modeli ama kalıbın içinden çıkamamış. kafası karışmış. Aşağıda basit bir çizimle anlatmaya çalıştım. Üçgen olarak verilen parçayı bütün olarak kağıda aktardıktan sonra iki yandaki kulakcıkları makasla kesiyoruz. 1 numaralı taralı alan eteğin ön üst parçasını oluşturuyor. Bundan bir tane kesiyoruz. 2 numaralı siyah boyadığım kısım ise iki yandaki kulakçıkları oluşturuyor. Bu kulakçıklardan biri diğerinden daha büyük olarak çalışılmış ama ben iki tarafı da aynı ebatta yaptım.

                                     

Eteğin beli de bir değişik. Kalıp da arka etek beline lastik payı verilmiş. Ön bel ise sonradan eklenen bir parçayla dikilmesi gerekiyordu. Çünkü ön etek beline üst üste 3 parça geldiği için içe doğru kıvrıldığında kalınlık yapmasın diye öne bel lastik payı vermemiş. Ama işi bu kadar uzatmanın anlamı yok. Eteğin bel ölçüsüne göre uzunlukta ve 8cm genişlikte bir bel parçası oluşturup diktim ve lastik geçirdim. Oldu bitti. Şimdi hemen fotoğraflarımı Nilgün hanıma göndereyim ve diğer eteğime başlıyayım.


Burada beli görüyorsunuz.
Bugünlük bu kadar.
SEVGİLERİMLE....

31 yorum:

  1. Tek kelimeyle muhteşem bir numarasınız güle güle kullanın çok çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Şebnem hanımcığım teşekkür ederim. Hepimiz bir numarayız. Sevgilerimle..

      Sil
  2. Sonuç mükemmel ellrinize sağlık güzel günlerde giyin :)) Ben de çok severim değişik tasarımlar..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş eteğin rengide modeli de harika güle güle kullanın. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Olur mu? olmaz mı? diye düşünürken çıktı ortaya, bende beğendim. Sevgilerimle.

      Sil
  4. Yeşilin iki tonu da şahane,elinize sağlık,hem deri hem de karışık bir model ve başarılı bir sonuç.Ellerinize sağlık,yakışmış size :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam deri için olan teflon ayak olmasaydı, bel kemerinde zorlanırdım. Beğendiğiniz için teşekkür ederim hocam. Sevgilerimle.

      Sil
  5. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık... Öteki etekleride merakla bekliyoruz tabi evdekilerin başına birşey gelmeden :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha ay çok güldüm. Ben evdekileri uyarıyorum. İşim ters giderse, söylenmeye başlarsam ortadan yok olun. Sizede günah. Ben çıkın demeden çıkmayın. Bilmeyende beni psikopat falan sanacak. Çok öptüm, sevgilerimle... :)))

      Sil
  6. Oh oh süppperrr. Gönderin mail adresime bekliyorum. Bu sayfanın linkini de ekleyin muhakkak ben paylaşırken kolaylık olsun bana. ne güzel ilk siz gönderiyorsunuz. Bana yardımcı olduğunuz için , etkinliğimi desteklediğiniz için çoooook teşekkür ederim Funda hanımcım. Gelelim puanlamaya: Etek 10 numara, model 10 numara, ayakkabı 10 numara, tasarım gücü 10 numara. Daha ne diyeyim, maşallah.Tasarım da yaparmışsınız. Bravo. Benim etekleri söndürmeyin lütfen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen göndereceğim Nilgün hanımcığım. Güzel bakan gözlerinize sağlık. Her zaman destek vermeye hazırım. Puanlarımda tam puan süperrr. Sizin eteklerinizi, tasarımlarınızı söndürmek mümkünmü? Çok öpüyorum.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim, arkadaşım. :))

      Sil
    3. FUNDA HANIMCIM ETEKLERİNİZİ VE LİNKLERİNİ ALDIM ETKİNLİK KAYDIMI OLUŞTURUYORUM. SEVGİLER...

      Sil
    4. Tamam Nilgün hanımcığım, kolay gelsin. Sevgilerimle

      Sil
  7. Kıskanılan etek bitmiş, giyilmiş, fotoğrafları çekilmiş, okuyan Gizli Dikiş çatlasın diye de yazılar yazılmış, hemen yayınlanmış. Olmamış ki hiç, siyah bluzlar, hele o rugan tango ayakkabıları bu eteğe hiç yakışmamış. Hiç havalı bir etek de değil, zaten ben yeşili de hiç sevmem!
    Tabiki çok güzel, tarz bir etek, rengine de bayıldım, güle güle giyin :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ben ne yaptım, ay ben bu eteği neden diktim, allahım bu nasıl bir hata. Vallahi bilerek yapmadım. Hemen şimdi sökmeye başlıyorum eteği. Hahahahhah yine kopardınız beni. Ama gülmekten buruşuk bir kadın olmaktan korkuyorum. Çokk öptüm sizi. Sevgilerimle.

      Sil
  8. çok havalı olmuş, ellerinize sağlık ;))

    YanıtlaSil
  9. Renkler çok güzel,tasarım muhteşem. Harika bir etek olmuş, güle güle giyin:)

    YanıtlaSil
  10. Birde bordo deriden düşünüyorum ama ikinci renge karar veremedim. Bakalım. Beğeniniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. Eteğin modeli iddialı, malzemesi deri, üstelik yeşilin çok hoş iki tonunda... süper bir iş çıkarmışsınız ! Siyahlarla çok şık bir uyum yakalanmış, iyi günlerede giyin.

    YanıtlaSil
  12. Banada model çok değişik gelmişti. Yeşil derinin iki tonuda tam istediğim gibi olunca tamam dedim.Beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. Funda hanımcım bana mail adresinizi gönderin sizi çekilişime kaydedicem. çıkarmı çıkar? benim mail adresim ozen64@yahoo.com. bu adresime gönderebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarif davetiniz için çok teşekkür ederim Nilgün Hanımcığım. Bloğunuzda çekiliş duyurusu göremedim, şaşırdım, ama bu özel davete de sevindim açıkçası. Hemen mail adresimi gönderiyorum. Sevgilerimle.

      Sil
  14. Çooooooook güzelll.ellerinize sağlik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoooook teşekkür ederim, Hülya hanımcığım. :))

      Sil
  15. Ellerinize sağlık Funda Hanım, yeşil bir bahçe gibi çok güzel olmuş. Güzel günlerde giyin!

    YanıtlaSil
  16. Ayy ne güzel bir yorum. Yeşil bahçe çok hoşuma gitti. Bu eteğe bundan sonra yeşil bahçe diyeceğim. Harikasınız, ve teşekkür ederim. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  17. Yeşilin güzelliğine bayıldım. emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.