7 Şubat 2015 Cumartesi

Karmakarışık yarıyıl tatilimiz ve etkinlik eteklerim

Merhaba Sevgili Arkadaşlarım. Bloğumdan ayrı kaldığım bu 15 günlük yarı yıl tatilini hayatımda hiç yaşamadığım kadar karışık geçirdim. Sevincin, üzüntünün, şaşkınlığın, yorgunluğun birarada yaşandığı bir 15 gün oldu. Birde bloğumdan ve dikişlerimden de ayrı kalınca offffffff.
Anneciğimin Akçaydan bizi ziyarete gelmesiyle çok mutlu olduk. Akraba ziyaretleri, AVM ler, pazarlar derken kardeşimin kayınvalidesinin vefat haberini aldık, şok olduk. Bu sefer cenaze, taziye, cenazenin yedisi derken 10 gün bitti. Allah rahmet eylesin. Çok üzüldük. Tam kendimize gelecekken bu sefer yeğenimin geniz eti, bademcik ve sünnet ameliyatı çıktı ortaya. Şaşırdık, heyecanlandık, panik olduk, kardeşimi sakinleştirmeye çalıştık, nede olsa ilk çocukları. Yarın mevlidi yapılacak kısmet olursa. Bu fırtınayı da atlattık. 15 gün doldu. Anneciğimin dönme zamanı geldi. Ona doyamadım, kısmetse artık yazın görüşeceğiz. Ama bu çok yoğun günlerde ben ailemin her bireyinin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anladım. Durum ne olursa olsun hep eleleydik, hep beraberdik. Birlikte güldük, birlikte ağladık, birlikte koştuk. Allah herkese bu güzel kenetlenmeyi nasip etsin. İyi günde, kötü günde.

Eveeeet dün gece etkinlik eteklerime karar vermeye çalıştım. Model araştırması yaptım, kumaşlarımı gözden geçirdim. Kendimce çizimler yaptım, ve şöyle birşeyler çıktı ortaya.



 İlk modelimde etek scuba kumaştan olacak. Sağ bedende 3 parça üst üste geliyor. Önce deri, araya dantel parça ve en alt scuba parça dikilecek.Ön solda yırtmaç var. Aşağıda kumaşlarımın fotoğrafı var ama siyah tam net çıkmamış. Gri gibi durmuş.






Yukarıdaki iki model arasında kaldım. İkinci modeli tercih edersem yine scuba ve deri yada scuba ve dantel kullanmak istiyorum. 3. modeli seçersemde açık yeşil, koyu yeşil olarak iki ayrı deri kullanmak istiyorum. Karar veremedim. Bugün de kumaş bakmaya gideceğim. Yeşilin istediğim tonlarını bulursam ikinci model olacak, bilemedim, Siz nedersiniz?

                         ÇOK HUZURLU, SAĞLIKLI BİR HAFTA SONU DİLİYORUM.

                                          KOCAMAN SEVGİLERİMLE...





24 yorum:

  1. Bence üçünü de yapmalısınız hele ilk çizimdekini çok merak ettim sonucu sabırsızlıkla bekliyorum kolay gelsin ;))

    YanıtlaSil
  2. İlk çizim kesin olacak. Bugün farklı bir dantel kumaş buldum. Daha güzel. Üçüncü eteğim için gereken derileride buldum. Etkinlik için modellerim belli oldu. Zaman kalırsa üçlerim. :))

    YanıtlaSil
  3. Funda Hanımcığım, başınız sağolsun. Ben de sizi uzun süredir göremeyince merak etmiş, çocuklarınızla zaman geçiriyorsunuzdur diye düşünmüştüm.
    Etkinlik için ben de pratik dikişteki eteği düşünmüştüm ama deri kumaşım olmadığı için vazgeçmiştim. Sabırsızlıkla bekliyorum çalışmalarınızı :)

    YanıtlaSil
  4. Dostlar sağolsun. Çok incesiniz sağolun. Çocuklarımla planladıklarımızı yapma şansımız olmadı maalesef. Ama sağlık olsun. Bende bugün kumaşlarımı tamamladım. İnşallah en yakında dikip yayınlayacağım.

    YanıtlaSil
  5. Başınız sağolsun :( Bence de üç eteği de dikmelisiniz. Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  6. Sizler sağolun. Bencede dikmeliyim ama yetişirmi bilmem 😊

    YanıtlaSil
  7. Hayat acısıyla tatlısıyla devam ediyor...
    Dikiş projeleri, kumaşlar hazır, çok hoş görünüyorlar. E kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  8. Haklısınız, Allah beter acılardan korusun. Sizde katılıyorsunuz değilmi.? Hepimize kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Funda hanım öncelikle başınız sağ olsun ve geçmiş olsun ,sizinde dediğiniz gibi böyle zamanlarda kenetlenirsek acılarımızı,üzüntülerimizi daha az hasarla atlatırız,kumaşlarınızda çok güzel kolay gelsin♡♡♡

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkür ederim. Dünya hali yazılanlar yaşanıyor. Hepimize kolay gelsin ☺


    YanıtlaSil
  12. Merhaba Funda,başınız sağ olsun,sizlere sağlık ve güzellikler diliyorum.Yeni projeleriniz var ne güzel ,görünce hoşuma gitti,hadi kolay gelsin bakalım :) sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, hocam çok teşekkür ederim. Dostlar sağ olsun. Evet çok ayrı kaldım,nasipse artık dört elle sarılmak istiyorum. Sevgilerimle...

      Sil
    2. Merhabalar, hocam çok teşekkür ederim. Dostlar sağ olsun. Evet çok ayrı kaldım,nasipse artık dört elle sarılmak istiyorum. Sevgilerimle...

      Sil
  13. Başınız sağ olsun. Yiğeninize de geçmiş olsun Funda hanımcığım. Allah'ü Teala acılarımızdan ibret alabilmeyi sevinçlerimizde hamd edebilmeyi cümlemize nasip etsin. Etek modellerinin üçünüde çok beğendim. ikinci eteğiniz için dediğiniz gibi scuba kullanırsanız etek ucu fazla sıkıntı yapmaz. Ben buna benzer normal kumaşta yaptım zigzag ile temizledim oldukça uğraştırdı. Birinci eteğe kesinlikle karar verdiğinize göre merekla bekliyorum güzel tasarlamışsınız. Üçüncü etek için oda değişik hoş olur ama nacizhane görüş olarak şunu söyleyebilirim. Biz bayanları daha oval şekiller cezbediyor. Keskin çizgiler sert bir görünüm veriyor. köşe noklarıda sizi bir hayli uğraştırırmış gibi geldi. Her neye karar verirseniz bence sorun yok çünkü Funda hanım hepsini en iyi şekilde bitirir sonuçlarıyla göz doldurur. Size kolay gelsin. Çok çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,Şebnem hanımcığım. Canı yürekten amin diyorum. Etek modelleri ile ilgili görüşlerinizi dikkate alıcam tabiki. Bunun için ayrıca teşekkür ederim. Sevgilerimle.

      Sil
  14. merhaba.. dikişe merak sardığım ve pazen elbise aramamla blogunuza denk geldim.. öncel,kle başınız sağolsun Allah sabır versin.. yeğeniniz için geçmiş olsun.
    Anneniz için de Allah kavuştursun çok zor gurbette olmak bende İstanbuldayım annemler Kayseri'de yılda sadece 2 kez görebiliyorum olsun sağ salim yaşıyorlar ya o yetiyor..
    blogunuzu çok sevdim sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz,sefalar getirdiniz. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bende sizin gibi düşünüyorum. Anacığım sağ salim ya varsın uzak olsun. Samimiyetinizden dolayı bende sizi çok sevdim.

      Sil
  15. Başınız sağ olsun Funda Hanımcığım. Eteklerin hepsi güzel olur merakla bekliyorum...

    YanıtlaSil
  16. Teşekkür ederim. Sizler sağolun. Umarım eteklerim güzel olur.

    YanıtlaSil
  17. Vefat eden için mekanı cennet olsun, ameliyat olan için Allahtan şifa dilerim. Sizi özledik gerçekten. Uzun süre ayrı kaldık. Çizimlerinizzden şimdiden heyecanlandım, güzel şeyler çıkacak. Ben de bu tatilde hep etek diktim. 4 Tane etek diktim. İkisinin fermuarı kaldı takılacak. Bi de Patrın yarışması için öngörüşmeye gittim İstanbula. Bakalım hayırlısı.

    YanıtlaSil
  18. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim Nilgün hanımcığım. Bende bloğumu ve sizleri çok özledim. Tatili çok güzel değerlendirmişsiniz. Tüm diktiklerinizi iyi günlerde giyin. Patron yarışması içinde bol şanslar diliyorum. Umarım gönlünüzce olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda hanımcım yorumunuzu yanıtla yapmayınca mailimde göremiyorum yanıtınızı. Yorumunuzu giriniz değil yanıtınızı giriniz gördüğünüzde yazın mesajınızı.bakın burda bana yanıt girememişsiniz. ben de Funda hanım bana cevap yazmadı mı diye geldim. meğer siz yorum kısmına yazmışsınız:) Bilginize. Öptüm. Kendinize ii bakın, özletmeyin...

      Sil
    2. Nilgün hanımcığım hiç size cevap vermez olurmuyum. Bu aralar bloğuma instagram butonu koymaya çalışıyoruz, cep telefon ayarları yapmaya çalışıyoruz, herhalde bu kargaşada "yanıtla" kısmından girmeyip normal yoruma yazmışım, özür diliyorum. Uyardığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Çoookkk öptüm, sevgilerimle.

      Sil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.