13 Ocak 2015 Salı

MOR ELBİSEM

Bir güneşli, bir karlı, bir yağmurlu olan bizide dengesizleştiren İstanbul'dan Merhabalar....
Havanın bu garip hallerine bakmadan, dikiş perilerimi toplayarak, en çok sevdiğim mor renkten bir elbise diktim.


 Elbisemin üst kısmını Burda dergisi 2012/8 -115 nolu kalıbı kullanarak kestim. Alt eteği ise 2012/7 133 nolu kalıptan yararlandım.


Yukarıdaki 2 resimde topuz saçla ve obi kemerle kullandığım modelimi aşağıda ince kemer ve dağınık saçla kullandım. (Topuzlu olan daha güzel mi ne?) Elbiselerde triko kumaş kullanmayı seviyorum. Ama ne kadar kaliteli olursa olsun belli bir zaman sonra triko tüylenme yapabiliyor. Ufak bir tüyo: Kumaşın tersini yüz olarak kullanırsanız tüylenen kısım içerde kalıyor. Dışında bir sorun olmuyor. Trikolarda buna dikkat ediyorum. Ayrıca ütülerkende içten ütü yapılmalı ki kumaş parlama yapmasın.


Burada ince kemerle kullandım. Bugün fotoğraflarımı çektirebileceğim bir Allah kulu bulamadım, dolayısıyla bu fotoğrafları kendim çektim. Fotoğraf makinesinin zaman ayarlayıcısıyla boğuştum. Tülümü de kareye almışım, fotoğrafın ucu yokmuş gibi çıkmış. Kusura bakmayınız.


Şimdi yelek etkinliği için tasarladığım yeleğime ve iki ara bir derede diktiğim, az bir işi kalan bluzuma döneyim. Sabahın köründe evimin temizliğini, yemeğimi hallettim, çocuklarımı okula gönderdim. Şimdi kahvemi alıp dikiş makinamın başına geçme zamanı. Bundan ala keyif mi olur?
Bol keyifli dikişler

SEVGİLERİMLE..

40 yorum:

  1. yine çok güzel olmuşşşşş

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok keyifli, tüm işler bitmiş ve hobiyle ilgilenme vakti gelmiş, oh mis :) Elbise şahane, ben üst kısımdaki topuz saç ve obi kemer kombinini daha çok beğendim. Ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, bende topuzumu seviyorum, daha genç gösteriyor. :)))

      Sil
    2. Zaten gençsiniz, dolayısıyla her şekilde öyle görünüyorsunuz efendim ;))

      Sil
    3. Teveccühünüz efendim. Kocamannnnn öptüm. :))))))

      Sil
  3. elbise harika olmuş her zamanki gibi. keyfiniz daim olsun. kıskandım valla ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende emekli olunca bu keyifleri yaşamaya başladım.Darısı başınıza diyor, teşekkür ediyor ve sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  4. Mükemmel bir enerjiniz var ,trikoyla ilgili verdiğiniz bilgiyi aklıma yazdım,elbise çok yakışmış .sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem burçlara inanırmısınız? Ben akrep burcuyum. Burcumun enerjisini ve azminin dışında hiçbir özelliğini taşımıyorum. Zaman zaman bende yerle bir oluyorum ve her şey çok zor geliyor. Allah enerjimizi bitirmesin. Trikoda böyle çözüm buldum, işe yaradı. beğeniniz için teşekkür ederim. Sevgilerimle.

      Sil
  5. Funda hanımcığım keyfinizde enerjisinde daim olsun. Yaptığınız onca işi anlatınca okurken ben yoruldum. Maşallah SubhanAllah... Elbisenin rengi harika çok severim Moru. Kalın kemerle olgun hoş bir hatun ince kemerle çıtır pıtır genç kız gibi oldunuz. Sizi takip etmek çok zevkli. Yeni yayınlarınızı merakla bekliyorum sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şebnem hanımcığım. Valla sizin bu tatlı diliniz de alışkanlık yapıyor. Yorumlarınıza bayılıyorum. İyice şımarık bir şey oldum. :) Cümlemizin enerjisini Allah bitirmesin. Sevgilerimle.

      Sil
  6. Maşallah diyorum size ellerinize sağlık çok şık bir elbise olmuş. Topuzlu halini ve kalın kemeri çok sevdim güzel günlerde kullanın :))

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Aycan hanım. Evet topuz ve obi kemer daha çok beğenildi. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Bence de topuzlu çok hoşi durmuş. Vallahi özendim size , ben makinanın başına oturmak için 40 dereden su gelmesi gereliyor. Ama hakkını vwriyorsunız bu zamanların elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makinanın başına geçince, çok mutlu oluyorum. İnanın televizyonu bile açmam. Öyle çok fazla gezip tozmayı seven bir insan da değilim. Günlük temizliğim bittikten sonra dikişlerime koşarım hemen. Belkide yıllarca çalıştıktan sonra insan evden dışarı çıkmak istemiyor. Böyle çok iyiyim. Beğeniniz için teşekkür ederim.

      Sil
  9. Döktürmüşsünüz gene... Çok yakışmış.. Model güzel, kumaş rengi güzel, e manken de güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yapanın güzelliğini unutmuyoruz tabi. :)

      Sil
  10. Kumaşınız çok güzelmiş, hafif bir parıltısı var. Elbise zaten çok yakışmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Begüm hanım, trikosunu bende çok beğendim. Ama tüylenme olmasın diye tersini yüz olarak kullandım. Sevgilerimle.

      Sil
  11. Ben de topuzlu halini daha çok sevdim. Çok hoş bir elbise olmuş. Maşallah, çalışkanlığınıza hayranım.
    Ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra saçlarımı hep topuz yapmak istiyorum. Herkes topuzu beğendi.Dikiş dikmeyi, özellikle aksilik çıkmazsa çok seviyorum. Teşekkür ederim.

      Sil
  12. Ellerinize sağlık,ben de çok severim moru..Heveslendim şimdi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla hemen dikin Neslihan hanım, ayrı bir güzel mor renk. Sevgilerimle.

      Sil
  13. Kaçıncı yorum yazmam hep başarısız,bakıyorum yok :(

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Funda,çok çalışkansın maşallah ben ancak yelekle uğraşıcam derken sen araya elbiseler,etekler aldın :) mor şahane,elbise çok güzel ben de topuz olanı daha çok beğendim desem de her haliniz güzel.Yeleği de merakla bekliyorum,kolay gelsin.Sevgilerr

    YanıtlaSil
  16. Hocam çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Ben emekli oldum,artık çalışmıyorum, çocuklarım okula gidince hobilerime zaman kalıyor. Çalışan bir insan olsam bu kadar yapamazdım. Elbisemi beğendiğiniz için çok teşekür ederim. Yeleğim bitmek üzere, ikinciyi de bitireyim hemen size fotoları göndereceğim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın hem de iki tane,çook sevindim ve merak düzeyim daha da arttı :) Ben de aslında sınav kağıtlarını okumak için bu saatte ayaktayım ama aklım dikişte.,İyi geceler..

      Sil
    2. Tamam hocam en kısa zamanda bitireceğim. Allah size de kolaylıklar versin. Sevgilerimle.

      Sil
  17. Abla elbisen mükemmel olmuş, bir resim çektirmelik verirsin artık 😉

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş çok yakışmış :) Bende bloğuma beklerim :)

    YanıtlaSil
  19. Çok teşekkür ederim Sedef hanım, hoş geldiniz. Hemen geliyorum.:)

    YanıtlaSil
  20. Ister obı kemer, ister incesi, ister topuzlusu, ister daginik hali sizdeki o güzel enerji ve dirayet var olmaya devam ettikten sonra her turlu 'BIZIMLESINIZ' Funda Hanim ..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O güzel bakan güzel gözlerinize kurban Leyla hanım. Enerjim kalmasada, dirayetim azalsada sizden kopmaya hiç niyetim yok. Her türlü sizinleyim, canım arkadaşım. :)))))

      Sil
  21. çok guzel olmus elıne saglıkkk acaba kılolu bayana bu model gıdermı dersınızz

    YanıtlaSil
  22. Çok teşekkür ederim Gülen hanım. walla bende incecik değilim. sanki üstümde fena durmadı çok rahat bir model. Özellikle basende kilosu olanlar için ideal bence.

    YanıtlaSil
  23. Çok teşekkür ederim Gülen hanım. walla bende incecik değilim. sanki üstümde fena durmadı çok rahat bir model. Özellikle basende kilosu olanlar için ideal bence.

    YanıtlaSil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.