3 Aralık 2014 Çarşamba

Yeşil Kabanda 1. Aşama

Kabanımı nasıl diktiğimi 1. aşamayla anlatmaya başlıyorum. Öncelikle kalıbımızı çıkarıyoruz. Ben bu aşamadan sonra mutlaka kalıp üzerinde de ölçümler yapıyorum. Burda dergisinin özellikle kaban, manto kalıpları bir hayli geniş oluyor. Omuz, göğüs, bel, basen, kol boyu, kabanın boyu gibi detayları mutlaka ölçüp gerekli küçültmeleri yapıyor yada bazen bir beden küçük kalıp çıkarıyorum. Kıp üzerindeki bütün işaretleri almalıyız. Bunlar bizim yol göstericilerimiz oluyor. Pens,düz boy ip,büzgü işareti v.b.




Kumaşa kalıpları yerleştirirken düz boy ipliğine çok dikkat ediyoruz.Kalıp üzerinde düz olarak verilen çizgiden mezura  yardımıyla kumaş kenarına kadar ölçerek kalıbı yerleştiriyoruz. Baştan uca kadar bütün çizgi boyunca aynı ölçüde olmalıdır. Düzgünlüğünden emin olduktan sonra kenarlara pay vererek kesiyoruz.

Parçaları birleştirip provaya hazırlıyoruz. Provada genel duruşa bakıyoruz. Burada görüldüğü gibi bende omuz çok düşük oldu. Kolun yeni takım yerini belirleyip, diğer omuza bol teğel ile karşılaştırma yapıyoruz.








Kol takım yerine iki kat büzgü teyeli alıyoruz. Kolu yeni kol oyuntusuna taktığımızda içimize sinen bir görüntü olursa büzgülü kısma biraz ütü basıyoruz. Büzgü dağılımı daha iyi oluyor, ve sabitleniyor.Yarın kolu bdene takma ve yaka, klapa çalışmalarını paylaşacağım.

2 yorum:

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.