16 Ağustos 2015 Pazar

KOKOŞ SAKSILARIM :))

Mutlu pazarlar sevgili arkadaşlarım. Dün akşam sıcaktan baygın bir şekilde balkonda otururken birden çiçek saksılarım gözüme gözüme battı. Önce bir üşendim, sonra hafif bir meltem esince canlandım. Kalk Funda dedim hobi zamanı. Fi tarihten kalma akrilik boyalarımı aldım, fırçalarımı aldım, saksılarımı aldım, masaya yayıldım.



Saksılarımı önce kırmızıya boyadım. Kurudular bir kat daha geçtim. Baktımki çok sade hemen hareket vermeli dedim. Kızımın arkası silgili kurşun kalemini aldım, beyaz acrilic boyaya batırdım ve küçük dokunuşlarda bulundum.  Bu kokoşlar çıktı ortaya. Tabi bu işlem esnasında Sevgili Sevda hanımcığımı anmadan geçemedim. "Yinemi puantiye Funda" dediğini duyar gibiyim. Bana puantiye kraliçesi olarak hitap eder kendileri. :))) 


Sonra baktım hala boyama aşkım devam ediyor, hemen diğer saksılara saldırdım. Bu sefer ördekbaşı yesil boyayı kullandım. 2 kat sürüp kuruttuktan sonra farklı bir kokoşluğu olsun istedim.. Evde bulunan pembe kurdeleyi slikon tabancamın yardımıyla saksının etrafına yapıştırdım. Birde fiyonk tamam. 


Ardından rahmetli kayınvalidemden hatıra antika bakır mangalımın içindeki saksı gözümü tırmalamaya başladı. İki kat boyadıktan sonra bu sefer turuncu kurdele kullanmayı tercih ettim. Çünkü mangalın içindeki deniz kabuklarında turuncu olanlar vardı.


Güzellerim, balkonumdaki yerlerini aldılar.Bu arada boyalarım Cadecence ve Tex.co marka. Yapı marketlerde, hobi marketlerde, nalburlarda bile var.





Kızımda başta yardımcı olmak istedi. Bir hevesle boyamaya başladı, ama çabuk sıkıldı. Bir projeyi daha sonlandırmış bulunuyorum. Sonuçtan çok memnunum.
 Hepimizin hayatı bu saksılar gibi, canlı, renkli, cıvıl cıvıl olsun.

MUTLU PAZARLAR.






18 yorum:

  1. Süper kokoş olmuşlar, harika görünüyorlar ! Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Bir dahaya taşlarla, dantellerle süslesemmi diye düşünüyorum. :)))

    YanıtlaSil
  3. Çok yaratıcı çok tatlı bir proje olmuş. Bayıldım. Canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Türkancım. Arada böyle sağı solu değiştirince, boyayınca insanın ruhu yenileniyor sanki. Çok öpüyorum.

      Sil
  4. kokoş saksılarına bayıldım, yine güzellikler ortaya çıkarmışsın tatlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Melekcim, senin güzelliğin.

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Özellikle kırmızıyı kucağımda gezdiresim var. O derece yani :)))

      Sil
  6. Hepsi birbirinden güzel olmuş, neşe saçıyorlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende onlara baktıkça neşem katmerleniyor. Teşekkür ediyorum. Sevgiler.

      Sil
  7. Ay ay ay o kirmiziyi benimde kucagimda Belcikalara kadar gezdiresim var:))
    Koy cayi ustune, hem iki lafin belini kiralim, hem kokoslari izleyelim balkonda:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekerim hemen çayı koydum üstüne. Böreği, keki koydum fırına, diğer arkadaşlara da haber salıyorum, bizde toplanalım. Balkon sefası yapalım. Saksılarda senin olsun. Baktıkça beni anarsın. Çooook öpüyorum.

      Sil
  8. Instagramda gördüğümde de bayildim. Bu nasıl yaratıcılık. Puantiyeli olanlara bayıldım. Nasıl da güzel görünüyorlar. E kokoşluk ruhumuzda var. Benziyoruz. Sadece kendimize değil elimizin değdiği her yer kokoş . Mis mis ;)

    YanıtlaSil
  9. İyikide ruhumuzda kokoşluk var, çok memnunum. Ömrüm varsa 80 yaşındada kokoş bir kadın olmak istiyorum. Saçlarım bembeyaz olduğunda bile makyajını ihmal etmeyen, süslü kokana, kafa dengi havalı bir yaşlı olmak istiyorum. Hayatı seviyorum, eğer hayatta bizi sevmeye devam ederse elimizin değdiği her yer çiçek bahçesi olur inşallah. Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Hahahahaaa,amam puantiye de puantiye olmuş haa!!Bayıldım,iki kat boyadan sonra vernik attın mı?Ben akrilik kullandığımda hiç böyle parlak olmuyor da ondan sordum.Mutlaka verniklemem gerekiyor.Yapa yapa öğrendiğim için tam bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  11. Eyvallah cancağzım. İki kat boyadan sonra vernik atmadım, ama şansıma parlak oldu. Benimde bu hususlarda bilgim yok. Acemi şansı olsa gerek. Ama ben bu işi çok sevdim. Şimdi kavanoz boyamak istiyorum. Araştırma safhasındayım. Bitince paylaşırım. Çok çok öptüm.

    YanıtlaSil
  12. Benim de favorim kırmızı olanlar elbette ve işte buuu,boş oturmak yok,sıkılmak yok,iş üretmek var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Boş oturanı Allah sevmezmiş. Çalışmaya devam.

      Sil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.