18 Ocak 2015 Pazar

ETKİNLİK YELEĞİM 1 BİTTİ.

Güzel bir pazar gününden herkese kucak dolusu sevgiler. Etkinlik yeleğim -1- sonunda bitti. Bir hayli el dikişi olduğu için ve muntazam görünmesi için aheste ve dikkatli çalışmam gerekti.


 Yeleğimin sol ön parçasında bir lale var. Laleyi keçeyle çalıştım. Pazen kumaşımın içinde minik lale desenlerinden esinlenerek böyle çalıştım.


Sonra bu lalecik yalnız kaldı diye düşünerek sırt kısmına da büyüğünü yaptım. Keçe el dikişi ile çalışılan bir hobi. Makina dikişi yapan da var ama ben pek beğenmiyorum. İnce ince elde makine dikişi yapıldığında daha hoş duruyor. Aynı şekilde sutaşını da elimde diktim. Kardeşim sen çıldırdın mı? sutaşı makinede dikilir diye uyarsada ben elde yaptım. Aferin bana :)


Ama güzel oldu, kendimi tebrik etmek istiyorum.


Yeşil kot pantolon, boğazlı yeşil kazağım ve otantik kolyemle böyle kombinledim.


Yukarıda da kot pantolonla ve turkuaz bisiklet yakalı kazakla  kombinlenmiş halini görüyorsunuz. Zaten pazene, deri mont, kot mont, kot pantolonlar, botlar, uzun çizmeler bence çok yakışıyor.



Keçe çalışmasında önce modelin kalıbını netten buldum, yazıcıdan çıkardım. Sonra aşağıda görüldüğü gibi her parçasını kestim.


Kalıbı keçeye uyguladım. Her parçayı ayrı ayrı elde makine dikişi yaparak yeleğe diktim. İplik olarak Ören Bayan koton perle merserize 8 nolu renkli iplikleri kullandım. Ben normal dikiş iğnesi kullandım, ama keçe iğnesi daha rahat olur. Sonradan alınca fark ettim, ucu küt bir iğne. Taç yapraklı kısmı da kendim çizdim.


Artık 2. etkinlik yeleğime başlama zamanıdır. Bu yelek de keçeyle süslenecek ama kokoş bir şey olacak. Neden 2 yelek derseniz, öncelikle Diktim, diktim giydim bloğunun sahibesi bizi yeleklere aşık etti, daha sonra ben keçe çalışmalarına aşık oldum. Artık bol bol keçe çalışması yapmak istiyorum. Bakalım beğenecekmisiniz.

Çok huzurlu, sağlıklı, bol dikişli yeni bir hafta olsun inşallah.
SEVGİLERİMLE ...




20 yorum:

  1. Funda Hanım,ben de bugün sabahtan beri yelekle uğraştım,Şimdi oturdum elde yapılan işlerini yapıp,yarın giysem diye hayaller kurarken,sizin yeleğin haberi geldi..Çok güzel olmuş,turuncu sutaşı ve sarı lale müthiş bir enerji katmış,yeşil kazakla muhteşem olmuş derken mavi kazakla olanı gördüm ve bayıldım,inanın.Kombini de çok beğendim,takılarla uyum zaten çok güzel...Ellerinize sağlık,iyi günlerde giyin.Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  2. Hocam beğendiğinize çok sevindim.Çok teşekkür ederim.Sizin güzel yeleğinizin verdiği enerjinin yarısını veriyorsa ne mutlu bana :)).Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. En güzel yelek mi desek acaba. Böyle güzel bişey olacağı baştan belliydi. Güle güle giyin çok da yakışmış. Çok farlkı bi iş olmuş. İyi bir tasarımcının elinden çıktığı belli. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Waaaw "iyi bir tasarımcı" cümlesi kopardı beni. Layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Çok naziksiniz. Hepimiz birer tasarımcıyız. Çok öpüyorum.

      Sil
  4. Çok tatlı bir yelek olmuş, Pazen kumaşla hiç birşey yapmadım ama iyice heveslendim galiba diktiklerimde ben de pazeni kullanacağım. Mavi kombine ben de bayıldım ellerinize sağlık. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlknur hanımcığım. Pazenle bende blog arkadaşlarım sayesinde tanıştım ve çok sevdim. Tavsiye ederim.

      Sil
  5. Peki mesaj alındı; "Daha yeleklerini dikmemiş olanlar, elinizi çabuk tutun!" Sanırım ben 1 taneyi zor dikeceğim bir gidişle, ellerinize sağlık, ikincisi için de sabırsızlanıyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Hahahhaa farkında olmadan mesaj verdim. Ben etkinliğin bitiş tarihinide bilmiyorum.Ama keçe çok güzel bir çalışmaymış çok sevdim. İnşallah hemen bitireceğim.

    YanıtlaSil
  7. Çok şık bir yelek olmuş ve keçe de bu kumaşa yakışmış ellerinize sağlık. Ben yeşil kombini daha çok beğendim :))

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim Aycan hanımcıgım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Funda hanım o kadar güzel bir yelek olmuş ki ,bende sizi tebrik etmek istiyorum,keçeyi çok iyi düşünmüşsünüz çok otantik bir yelek olmuş, gerçi sizin bütün yaptıklarınızı beğeniyorum SEVGİLER


    YanıtlaSil
  10. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çalışması da çok zevkli oldu. Şimdi daha farklı bir şey yapıyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. pazen ile keçenin uyumu: harika . Emeğinize sağlık Funda hanım:) Ben geç kaldım ,yetişmem lazım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Selda hanım daha zaman var sanırım, yetişirsiniz. :)

      Sil
  12. ooo yeleklerin ikisi de cok guzel.. Simdi ben diktigim yelege baktim, bir de dikilenlere. En renksizi benimki olacak sanirim..

    YanıtlaSil
  13. Meri hanım, çok teşekkür ederim. Estafirullah niye öyle renksiz diyorsunuz, sizde sade çalışmayı tercih etmişsiniz. Hepimizin yeleği ayrı güzel. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  14. yeleğin maviyle kombinine bayıldım el emeği göz nuru olmuş elinize sağlık :) blogunuzuda çok beğendim tabi diktiklerinizi de

    YanıtlaSil
  15. Çok teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkür ederim Gülen hanımcığım. Sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.